До 15 август българските туристи ще преминават само през ГКПП Кулата-Промахон

Гръцките власти удължиха до 15 август забраната за влизане в страната на посетители по несъществени причини, през всички гранични пунктове с изключение на ГКПП „Кулата“-„Промахон“. Забраната беше въведена на 22.7.2020 с валидност 4 август. Днес бе спуснато нареждане към всички гранични пунктове за удължаване на забраната до 15 август засега.

Единствено за граждани, влизащи по т.нар. съществени причини (служебни, здравни, семейни), ще има два входа през сухопътната граница с България – ГКПП „Кулата-Промахон“ и през ГКПП „Маказа-Нимфеа“. Пътуванията се доказват със съответните документи. През тези две граници преминават и гръцки граждани, собственици на имоти, както и българи с документи за законен престой в страната.

Припомняме, че влизането в Гърция на туристи е възможно само през ГКПП „Кулата– Промахон“ с отрицателен резултат на РCR тест за коронавирус, направен през последните 72 часа преди пристигането в Гърция. Документът трябва да е на английски език, да съдържа име и фамилия, номер на паспорт или лична карта.

До 31.08.2020 г. всички пътуващи към Гърция, независимо от тяхното гражданство, трябва да притежават QR код чрез попълване на електронни формуляри за локализиране PLF (Passenger Locator Form). Данните за контакт в Гърция се попълват най-късно предния ден преди пристигането им в страната.

В същото време стана ясно, че Р. Кипър ще направи компромис и ще позволи на туристи пътуващи от Гърция да влизат в страната срещу отрицателен РCR тест.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене