ЕКСЛУЗИВЕН ЗАПИС! Протестърът Николай Кутанов : Искам да се подложим на детектор на лъжата аз и полицаят който ме удари! ГЛЕДАЙТЕ

Миналата вечер протестиращи затвориха главен път Е-79, при град Кресна, за близо час, през който се образуваха километрични опашки. След намесата на органите на реда, протеста бе прекратен.

Николай Кутанов, който участва по-рано днес и в опита за затваряне на кръговото кръстовище на Е-79 при Благоевград, на разклона за АМ „Струма“ , присъства и на протеста в Кресна. На път за Благоевград, на неосветено място при град Симитли,  колата, в която Кутанов пътуваше бе спряна за проверка от екип на Пътна полиция.

Нашият екип, който пътуваше в същата посока , спря в близост до проверяваната кола и направи опит, да стигне до автомобила на Кутанов и спътника му, но пътят ни бе пресечен от микробус, от който слязоха униформени служители. Сред  тях бе и полицаят, на който Николай задаваше въпроси по-рано през деня.

„Беше ми съобщено, че не мога, да отида до колата на проверяваните, както и че това е рутинна проверка. Нямаха обяснение обаче, те защо спират, след като колегите вече проверяват момчетата. Тръгнаха си буквално 5 минути по-късно.“, предава нашият репортер.

След тръгването на микробуса, екипът ни разговаря с Кутанов, който сподели, че е заплашен, че ще има проблеми от униформения, на който е задавал въпроси, а друг негов колега го накарал да слезе от автомобила, след което бил ударен в областта на корема.

Междувременно стана ясно че със заповед на директора на ОДМВР-Благоевград е назначена служебна проверка във връзка с твърдения за употреба на неправомерна физическа сила от страна на полицейски служител спрямо гражданин.

Поводът за назначената проверка са публикации в медийното пространство, като нашата медия първа съобщи за инцидента снощи, тъй като екипът ни бе на място, по време на случилото се.

„Напомняме, че всички действия на служителите на ОДМВР-Благоевград са в съответствие с изискванията за осигуряване на добър обществен ред и предотвратяване на закононарушения.“, пишат още от Пресцентъра на ОДМВР-Благоевград.

Надяваме се, че проверката ще успее да изясни ситуацията и всеки, който е превишил правата си, да понесе последствията от действията си.

Граждани на Благоевград пък, провокирани от случилото се, организират протест пред сградата на Областната дирекция на МВР, тази вечер, в 19часа.

Продължаваме да следим темата. А Топ Преса е първата медия, която потърси Николай Кутанов да разкаже за инцидента. Днес интервю пред наши колеги, от друга медия, даде и въпросния служител на МВР, който пък обвини Кутанов в лъжа и измама, за това Николай пред Топ Преса заяви чее готов да застане пред „Детектор на лъжата“ за да докае правотата си. От своя страна пък медията ни изрази готовност да плати за въпросния тест, стига служителят на МВР да се съгласи да се подложи. Повече чуйюте във записа:

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене