Connect with us

ГЕРБ

Кюстендил отбеляза 117 години от Илинденско-Преображенското въстание

Published

on

Навършването на 117 години от избухване на Илинденско-Преображенското въстание отбелязаха днес в областния център Кюстендил. Освен годишнина от въстанието, на тази дата град Кюстендил отбелязва и своя официален празник.

Тържественото честване бе уважено от представители на ПП ГЕРБ – Кюстендил, областния координатор на партията Виктор Янев, председателя на местния парламент и общински координатор на ГЕРБ Михаела Крумова, съветници, духовни лица и граждани.

Отбелязването на 117-тата годишнина започна с изпълнение на Общинския духов оркестър и с кратно слово, посветено на тази паметна дата от българската история. „Илинденско-Преображенското въстание е второто най-голямо въстание след Априлското и е резултат от 10-годишна подготовка на Вътрешната македоно-одринска революционна организация. Въстанието не постига начертаните цели и така жадуваната свобода, но показва на света любовта на българина към нея и всеотдайността му в името на този велик идеал. Днес, Илинден отново ни напомня какво е да си безусловно предан на Родината, каква сила има в обединението в името на Отечеството и колко дълбок всъщност е смисълът на понятието „Свобода“, гласеше част от словото.

В края на церемонията присъстващите запазиха минута мълчание и сведоха глави пред паметта и безсмъртното дело на героите.

Венец пред паметника на Тодор Александров положиха съветниците от ГЕРБ – Спиридон Лещански, Реонита Йорданова и Мая Станойкова-Илиева, както и Иво Саев – член на Общинското ръководство. Венци и цветя поднесоха още представители на Областна и Общинска администрация, Общински съвет – Кюстендил, духовни лица, общественици и граждани.

 

коментара

ГЕРБ

Цветомир Паунов в Банско: Структурата е в отлична кондиция, напусналите ГЕРБ гонят лични икономически интереси

Published

on

Изключително съм доволен от състоянието на партийната структура в Банско. Изграден е добър екип и се работи активно сред хората. Сигурен съм, че всички са се поучили от грешките и ще продължим напред по-силни. Въпреки партийните различия – радвам се, че работите съвместно и с кмета Иван Кадев. Опоненти сме само по време на изборите – през останалото време сме задължени да работим заедно за хората. Това заяви административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов на среща с актива на партията в Банско. В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрей Новаков, областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, общинският ръководител на ГЕРБ-Банско и народен представител Александър Мацурев и еврудепутатът Асим Адемов.

„Единственият мотив на напусналите ГЕРБ през последните месеци са личните икономически интереси, които винаги са поставяли над интересите на партията. Тук не говорим за повече от 300 души в цялата страна. Важно е в партията да работят само амбицирани хора, верни на нашата кауза. Не допускайте интриги и съмнения между вас. Напусналите ГЕРБ не заеха принципна позиция, но така са преценили. Пожелавам им успех“, коментира Паунов. Той изтъкна категоричната победа на ГЕРБ на частичните местни избори вчера. „Нашите кандидати получиха доверието на хората, защото всички искат да живеят в по-добра среда и знаят, че само ГЕРБ има опита и капацитета да осъществи промяната в населените места“, допълни Паунов.

Александър Мацурев подчерта, че с декларация местната структура е призовала Георги Икономов незабавно да напусне общинския съвет в Банско, тъй като той не е попаднал там благодарение на преференциален вот, а защото бе водач на партийната листа на ГЕРБ. Мацурев обясни,че в момента проектите, които се реализират в общината – реконструкция на пътната инфраструктура, нова детска градина, във ВиК сектора – са благодарение на грижата на правителството на Бойко Борисов за регионите и неговата политика да не дели населените места на „наши“ и „ваши“.

 

коментара

Continue Reading

ГЕРБ

Цветомир Паунов в Сандански: Не бъдете пасивни, а работете за решаване проблемите на хората

Published

on

Не трябва да стоите пасивно, а да се срещате на терен с хората и да работите за решаване на техните проблеми. Това призова административният секретар на ГЕРБ Цветомир Паунов на среща с актива на партията в Сандански.

В срещата участваха областният координатор на ГЕРБ-Благоевград и евродепутат Андрейн Новаков, областният административен секретар на партията и народен представител Даниела Савеклиева, еврудепутатът Асим Адемов, народният представител Георги Динев и общинският ръководител на ГЕРБ-Сандански Стоян Стоев.

Според Цветомир Паунов е важно структурите да излязат от състоянието на рутина, което е притъпило чувствителността към обществените проблеми, като общинските съветници трябва да правят политики и да се информира обществеността за всичко което се прави в общинските съвети.

„Важни са селата в общината, защото там има много население, затова започваме пиемни на общинските съветници на ГЕРБ по места. Хората имат нужда да се срещат с нас, да им пмогнем”, подчерта Стоян Стоев.

По време на работната среща бяха коментира проблемите на кметовете на населени места, които не получават подкрепа от общинското управление. Андрей Новаков заяви, че ще се подпомогнат кметовете, за да реализарт свои проекти за облагородяване на селата и превръщането им в по-добри места за живеене.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ