ЛиЛана я заболя гърбът, иска на свобода

Най-известната любовница на БГ Ел Чапо – олигархът беглец Васил Божков, певицата ЛиЛана ще направи повторен опит да напусне ареста. Преди дни заседанието беше отложено, тъй като не беше готова експертизата за здравословно й състояние.

Според адвоката й, тя имала проблеми с гърба, които лекарите от затворническата болница третирали само с болкоуспокояващи.

Лиляна Деянова – ЛиЛана е обвинена в участие в престъпна група за присвояване на средства от еврофондове. Деянова е контролирала фирмите „Нованор“, „Телерайз“ (с фиктивен собственик Ася Йочева), „Ай Си Ти солюшънс“ и „Скилър ЕООД“, чийто собственик е братът на ЛиЛана – Александър Деянов. Чрез тях тя, заедно със съдружниците си, сключвали договори с неверни данни по европроекти, без да се извършва дейността, за която е получена безвъзмездна финансова помощ. От тях бандата, в която обвиняемата участва, присвоила 1 355 000 лв.

Нейният съдружник Мартин Димитров, с който заедно бяха арестувани преди 2 месеца, бе пуснат под парична гаранция от Специализирания наказателен съд в края на юни. Според определението на магистратите той ще трябва да заплати сумата от 100 хил. лв. Неговите адвокати обявиха обаче, че ще обжалват мярката поради високия размер на гаранцията.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене