България е домакин на Международното колоездачно състезание «По пътя на римляните 2020»

Предстои едно от най-значимите спортни събития в България. За трета поредна година екипът на хотел Хот Спрингс в село Баня, съвместно с фирма Долчини и с безусловното съдействие на Красимир Герчев (кмет на Община Разлог) и Иван Кадев (кмет на Община Банско) ще проведат международното колоездачно състезание „По пътя на римляните 2020“.

Състезателните обиколки ще се състоят този уикенд, в два последователни дни – на 25 и 26.07.2020г.

В събота Разлог ще посрещне национални и регионални професионални отбори от над 13 националности – България, Сърбия, Гърция, Испания, Полша, Италия, Швейцария, Словакия, Франция, Великобритания. Въпреки ограничителните мерки и трудностите в организиране на трансфери поради епидемиологичната обстановка в страната ни, в състезанието ще успеят да участват и отбори от Украйна и Казахстан.

Участниците ще стартират надпреварата в китното село Баня, пред хотел Хот Спрингс в 15:00 ч, а в 15:10 ч официалният старт в Разлог ще бъде даден от кмета Красимир Герчев, който за поредна година засвидетелства готовността си да подкрепя спорта в България.

По време на първия етап от състезанието (4 обиколки с обща дължина над 120 км) на центъра в Разлог местни детски клубни отбори ще демонстрират своите способности по футбол, волейбол, таекуондо, ски. В няколко възрастови категории ще се проведе и детско колоездачно състезание. Участие ще вземат и фолклорни детски формации. Празничният ден ще завърши в 19:00 с награждаване както на най-малките, така и на най-добрите при професионалистите.

Заключителният втори етап от международното колоездачно състезание ще се проведе в неделя по маршрут Баня – Банско – Добринище – Елешница – Баня – Банско. В 4 последователни обиколки ще се измине разстояние от над 150 км. Състезателите ще стартират отново в село Баня, пред хотел Хот Спрингс в 10:00 ч, след което ще се отправят към състезателния старт в Банско, планиран за 10:10 ч. Награждаването на победителите ще се състои в 14:30, в Банско, на специално подготвена за целта сцена.

Освен като международно колоездачно състезание, „По пътя н римляните“ е каузата, зад която стоят органзаторите Хот Спрингс и Долчини, които съвместно с двете общини целят да популяризират района на Разлог, Баня и Банско като целогодишна туристическа дестинация.

Въпреки извънредното положение преди месеци и въпреки трудностите, причинени от настоящата извънредна обстановка в България, реализирането на този голям състезателен форум е доказателство, че с общи усилия и с подкрепа от партньори и хотелиери в района, един от най-красивите райони на България за трета поредна година ще бъде домакин на толкова значимо спортно събитие.

Амбицията на организаторите Хот Спрингс и Долчини е да превърнат международното колоездачно състезание в ежегоден летен празник за жителите и гостите на Разлог, Баня и Банско.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене