Стара Кресна го направи – вече има 4,5 км нов водопровод

Високопланинското кресненско село Стара Кресна вече има нов водопровод. Нито епидемията от коронавирус, нито извънредното положение успяха да спрат строежа на съоръжението, което местните хора чакат повече от 70 години. Разбира се, за да се случи това, помогна и фактът, че близо да населеното място ще минава едното трасе на автомагистрала „Струма”.

Това доведе до щедростта на правителството. Министерският съвет отпусна 1 621 786 лева за ремонта на цялата водопроводна мрежа. Преди това, няколко години поред, централната власт не се сети по никакъв начин за малката община и все не стигаха пари до Кресна.

Строителството на водопровода започна през февруари тази година, вече са положени всичките нови тръби. Дължината на водопровода само по селските улици е 4,5 километра. Сега се прави резервоарът, в който ще се събира водата. Очаква се работата да отнеме около два месеца. Почти сигурно през октомври тази година водата ще потече по новите тръби и местните хора, които през лятото са над 100, ще забравят за водния режим. Предвидени са и средства за асфалтиране, за да не остане работата по изграждане на водопроводната мрежа на селото свършена наполовина.

ilindenpres.bg

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене