Шеста поредна вечер на антиправителствени протести

еста поредна вечер на антиправителствени протести. В София на площада пред президентството продължават да се събират хора.

СНИМКИ ОТ ПРОТЕСТА ВИЖТЕ В НАШАТА ГАЛЕРИЯ ТУК

Преди малко движението на пл. „Независимост“ беше спряно и протестиращите се събраха в карето между сградите на Министерския съвет, Народното събрание и Президентството.

Протестът засега протича мирно. Събрали са се хора от различни възрасти. Повечето са развели националния флаг. Виждат се транспаранти с надписи „Ние идваме! Идваме!“, „Не лъжи бе, Каскет!“. Основните скандирания на гражданите са „Оставка“.

Поводът за първия протест бяха арестите и претърсванията в президентската институция. Впоследствие гражданското недоволство прерасна в протести срещу правителството. Предните вечери имаше напрежение между протестиращите и органите на реда.

Каракачанов и Горанов: Правителството няма намерение да подава оставка

Посолствата на САЩ и Франция споделиха следното относно ситуацията в страната:

В понеделник в публикация в страницата си във Facebook посолството на САЩ написа, че подкрепя „българския народ в стремежа му за повишаване на доверието в демократичната система и насърчаване на върховенството на закона в България. Никой не е над закона.“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене