Доган и Пеевски се отказват от охраната от НСО, призоваха Радев да пази олигарсите

Почетният председател на ДПС Ахмед Доган и депутатът от същата партия Делян Пеевски се отказаха от държавната охрана на НСО, чийто принципал е президентът Румен Радев.

Това разкриха пред БЛИЦ източници от върховете на ДПС. ​​​​​​​ Двамата призоваха Радев да пази олигарсите от Прехода, които ограбиха България, както и Христо Иванов – лидер на „Дай, България”.

Пеевски и Доган разговаряха със свои симпатизанти и са категорични, че нямат необходимост да ги охранява служба, която се е компрометирала с политическите провокации от последните дни, чийто идеолог е Радев.

Държавният глава се саморазобличи с участието си в антиправителствените протести, над които е надвиснала сянката на избягалия в Дубай Васил Божков.

„Нямаме необходимост да ни пази служба като НСО, която се компрометира изключително. Нека тази служба да пази олигарсите, които нанесоха тежки щети на България. Може същата служба да изпрати държавни гардове и в Дубай, да пазят Васил Божков”, категорични са политиците.

По-късно от „Дондуков“ 1 изпратиха съобщение до медиите, че министър-председателят Бойко Борисов е призовавал изпълняващият длъжността в момента началник на Националната служба за охрана да свика незабавно, още днес, комисията по член 23 от Закона за НСО, която преценява нуждата и обхвата на охранявани лица по смисъла на Закона за НСО, съобщиха от „Дондуков“ 1. Премиерът бил разпоредил главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да приемат участие в заседанието днес. Освен това премиерът Бойко Борисов настоявал главният секретар на МВР и председателят на ДАНС да гласуват „за“ свалянето на охраната на охраняваните лица Ахмед Доган и Делян Пеевски, което обаче е напълно излишно, тъй като двамата сами се отказаха по-рано от нея.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене