Корнелия Нинова: Всички заедно сме пред президентството, за да защитим конституцията

https://www.facebook.com/NinovaKorneliya/videos/3961535390583730/

Всички заедно сме пред президентството, за да защитим конституцията и върховенството на закона – случилото се днес е безпрецедентен акт.

Това каза лидерът на БСП Корнелия, която също се присъедини към протеста пред президентството.

„Тук сме заедно с парламентарната група, с председатели на общински организации, с младежкото обединение, всички заедно, за да защитим Конституцията и върховенството на закона. Управляващото мнозинство започна война срещу президента Радев още в първия ден на неговото избиране. Тя мина през битка в парламента, където използваха парламентарната трибуна срещу него. Изпълнителната власт в лицето на МС и премиера водят тази битка вече трета година. Срещу президента Радев тези години се водеше сериозна компроматна война. Днешният акт определяме като безпрецедентен, на нахлуване в президентската институция“, каза Нинова.

„Ако има съмнение, че някой от администрацията е извършил закононарушение, нека бъде разследван. Ние уважаваме върховенствотно на закона, но не приемаме тази показност, тази зрелищност. Тук сме, за да защитим и президентската институция, защото войната между институциите руши държавността“, подчерта тя.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене