АФЕРА! Семейството на полицейския началник Илия Сораджиев от години води битка със шефа на СБА – Гоце Делчев Баргрян Кавалов заради измама с продадена крадена кола?! ПОТРЕСАВАЩИ ФАКТИ!

Багрян КАВАЛОВ

Кой опъва чадър над уволнения за корупция и търговия с крадени коли полицай Багрян Кавалов, който е родом от село Теплен и понастоящем се води директор на СБА – Гоце Делчев?  Въпросът от години си задава началникът на гранична полиция в град Гоце Делчев, комисар Илия Сораджиев. Семейството на граничния началник, от години води битка с шефа на СБА от времето му на авто търговец и по съвместителство полицай в столицата.

Преди пет години тъстът на Сораджиев, купува от автокъщата на Кавалбов в столицата джип „Тойота“ . Пред институциите човекът разказал, че получил добра оферта за автомобила, предвид годината и състоянието на джипа и решил да го купи. Платил сумата до стотинка и тръгнал да се прибира от столицата за родния Гоце Делчев. На Дупница обаче е спрян за рутинна проверка от патрул на МВР, по време на проверката било установено, че транзитните номера с които се движел били фалшиви, а проверката на рамата на автомобила доказала, че колата била крадена и дори обявена за издирване. До ден днешен въпросният джип се намира в двора на МВР – Дупница, а семейството на граничния началник Сораджиев ходи по мъките защото шефът на СБА – Багрян Кавалов имал „дебели връзки“. Топ Преса от свои източници разбра, че това не единствения скандал свързан с шефът на СБА – Гоце Делчев. Същият от години бил нищен за търговия с крадени коли, а бизнесът се закрилял от негов родственик с име „Максим“, който имал връзки в „структурите“ и осигурявал чадър над схемите на Кавалов.

В информацията която проверяваме, има замесени и лица заемащи високи държавни постове, което е напълно разбираемо щом в един полицейски комисар е прецакан с крадена кола и нищо не може да се направи. Ние обаче не се страхуваме от подобни тарикати, корумпирани ченгета и уволнени след това. Вярваме че в прокуратурата има съвестни хора и волята на главния прокурор е завидна и щом тази информация стигне до него, сме убедени че ще се намери възмездие за хилядите измамени и за „връзките на Максим“.

Топ Преса от години нищи аферите на СБА – Гоце Делчев и за пореден път си доказахме, че е имало защо. Припомняме че преди време ДАИ – Благоевград направи над 80 акта на местната организация, имаше дела в съда на случаят някак си беше потулен. В момента Кавалов се води болнични и мястото му се заема от негова „особено близка“ дама, която е под тайното командване на уволнения екс полицай. Наистина е логично да търсим отговора на въпроса, зададено от комисар Сораджиев, кой е допуснал уволнен за корупция екс полицай да заема длъжността шеф на СБА – Гоце Делчев, законна ли е дейността на държавното учреждения и какви ги вършат там. Пратихме питане в ДАИ и ресорното министерство. Очакваме отговори.

Следва продължение…

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене