Хандбален ас на неврокопчани сложи край на кариерата си

„Пирин“ (ГД) се раздели с един от най-опитните си хандбалисти – Мирослав Владков. На среща с главния треньор Николай Пиргов бившият национал обявил, че приключва с активната си състезателна кариера.

„Мирослав обясни пред нас намерението си да прекрати с хандбала и спорта. Решението му не е плод на някаква емоция, а е дълго премисляно. Основна причина са контузиите и умората, натрупана на игралното поле. Допълнителен фактор е служебната му ангажираност, която в последната година се увеличи. Много ни се искаше поне още една година да играе за „Пирин“, но е категоричен. За нас той остава част от отбора и винаги ще бъде добре дошъл“, коментира Н. Пиргов вчера.

„Изкарах незабравими няколко години в „Пирин“. Те бяха наситени с много емоции и приятни моменти, а за мен бе чест да съм част от един проект, който постави нови основи и се вижда, че свършеното има смисъл. В крайна сметка идва момент, в който да се сложи край на кариерата. Не е никак лесно да се случи, но е по-добре да стане, когато си изпълнил поети ангажименти не само към даден отбор, а и към себе си. Искаше ми се да играя още, но има обстоятелства, които не позволяват това да се случи. Тук се чувствах и се чувствам у дома, знам, че винаги ще бъда добре дошъл и ще имам приятели. Аз съм част от отбора и ще го подкрепям в бъдеще в нужните моменти, но не като активен състезател“, коментира М. Владков.

Той е единственият напускащ тима през лятната пауза. 34-годишният гард дойде в Гоце Делчев преди малко повече от 2 г., стартирайки своя трети период в отбора. Има заслуга за най-големите успехи в историята на клуба – купата на България през 2005 г., двете втори места за купата през 2019 и 2020 г. и среброто в „А“ група за 2020 г.

ВАСИЛ БОРИСОВ

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене