Резултати от конкурс за кратко видео на тема “Сподели културното наследство на твоя регион”

Успешно завърши конкурсът за кратко видео на тема “Сподели културното наследство на твоя регион”, организиран от Бизнес информационен и консултантски център – Сандански в рамките на проект „Младите хора – новите промоутъри на културната идентичност на трансграничния регион“.

Конкурсът имаше за цел да е да събере идеи и предложения за популяризиране на културно наследство на общия трансграничен район на България и Северна Македония. По този начин организаторите се опитаха да провокират интереса и да насърчат участието на младите хора от двете държави в популяризирането и съхраняването на културната идентичност и уникалното културно наследство на трансграничния регион. Въпреки безпрецедентната обстановка в страната в инициативата се включиха над 40 младежи от област Благоевград на възраст 16 – 25 години.

Получихме много интересни и въздействащи видеоклипове, които сериозно затрудниха нашето жури в определянето на най-добрите. Класирането може да намерите на уеб страницата на проекта на адрес www.youngpromoters.eu

Честито на победителите и поздравления на всички участници!

Съгласно регламента на конкурса, класираните на първите три места ще получат специални грамоти, подготвени от организаторите, а първите 20 участници, включени в публикувания списък с класирани кандидати, получават възможността да участват безплатно в четиридневно обучение и летен лагер на тема “Сподели културното наследство на твоя регион – Първо ниво“. Най-активните и мотивирани участници ще получат грамоти за участие, а в края на обучението ще изберем най-добрите десет, които ще бъдат класирани за следващия етап –  тридневно обучение и младежки обмен „Младите промоутъри на културното наследство на региона – Второ ниво“ в Северна Македония, което ще се проведе в края на лятото.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене