Община Сатовча изпрати 86 абитуриенти  от които с отлични дипломи са  36 випускници , кмета Арбен Мименов награди отличниците и пожела на всички  успехи и попътен вятър

Община Сатовча през тази учебна година изпрати 86 абитуриента, от които 36 отличника.

Абитуриентите в СУ- Слащен бяха 22, от които 10 завършиха с отличен успех.

СУ- Вълкосел изпрати своите 20 абитуриента, от които 10 с отличен успех. СУ-Кочан пък изпрати тази година  16 дванадесетокласника, от които 3-ма  завършиха средното си образование  с отличен успех.

Най мног бяха тази година випускниците от СУ-Сатовча -28 абитуриента, от които 13 отличника.

За поредна година абитуриентите от село

Вълкосел се отказаха от показността да дефилират с бални  рокли и костюми  в центъра на селото ди ,и предпочетоха да си направят само тържествено парти и екскурзия в чужбина.

Дванадесетокласниците от СУ-Кочан и СУ –Слащен също се отказаха от абитуриенското си дефиле  по

случай завършването на средното си образование . Абитуриентите от СУ-Сатовча бяха изключението , те си взеха тържествено сбогом с училищния живот и дефилираха в центъра на Сатовча като преминаха традиционнно през плътният шпалир от многото хора и близки излезли на площада да им се порадват и изпратят с бурни аплодисменти .

Предвид на това, че все още сме в извънредна епидемична обстановка тържества по случай 24 май- Денят на българската просвета и култура  тържества в учебните заведения от община Сатовча се организираха само в населените места, където има гимназии и където се изпращаха зрелостници – абитуриенти.

В свои трогателни слова

дванадесетокласниците от четирите гимназии изразиха благодарността

си към преподаватели и родители за подкрепата, която им е оказвана през годините, за напътствията и постигнатите високи резултати.

На тържествата в гимназиите в селата: Слащен, Кочан, Вълкосел и Сатовча кметът на общината д-р Арбен Мименов, асистиран от отличници на випуска, издигна националното знаме под звуците на химна на Република България, след което награди завършващите отличници, като им пожела успешна кандидатстудентска кампания и успешна професионална реализация.

Като една от най- вълнуващите традиции на този ден отново беше официалното

прощаване с училищното знаме на дванадесетокласниците – абитуриентите и предаването му в ръцете на нова знаменна група – знаменосец и асистенти.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене