Connect with us

Таблоид

Таксиметрови шофьори с подписка до председателя на ОбС Андон Тодоров за удължаване на разрешителните им, топката в ръцете на кмета

Published

on

Да се удължат разрешителните им за таксиметрова дейност до края на август, искат таксиметрови превозвачи в Благоевград. В подписка до председателя на ОбС Андон Тодоров те припомнят, че заради усложнената епидемична обстановка в страната и обявеното извънредно положение в средата на март на практика 2 месеца не са могли да работят, а и почти никой не ползваше таксита.
„Разрешителните се издават за половин и за 1 година, и на повечето от нас изтичат на 30 юни“, обясни Светослав Тодоров, представител на засегнатите от бранша, който отбеляза, че въпросът е спешен.

Писмото на таксиметраджиите е депозирано в общината в края на миналата седмица, когато дневният ред на пренасрочената за 3 юли сесия вече бе утвърден.

„Искането на таксиметровите превозвачи е резонно, затова веднага го изпратих за становище на Общинска администрация, за да подготвят предложение и кметът да го внесе като извънредна точка на предстоящото пленарно заседание. Ако се отложи обсъждането на казуса, на практика след 30 юни превозвачите ще са в нарушение“, коментира председателят А. Тодоров.
Св. Тодоров обясни, че цената на разрешително за един таксиметров автомобил е 36 лв., но сред задължителните документи за издаването му се изисква платен патентен данък, който за 6 месеца е 300 лв. Удължаването на срока с 2 месеца на практика ще отложи и плащането на патента за извършване на дейността.

Андон Тодоров изпратил подписката с искането до кмета Томов, за да се намери начин да се помогне и на този бранш, както се помогна на заведенията, бизнеса и др.

Източник: В.“Струма“

 

 

коментара

Таблоид

Екипът на Гимназията по икономика с апел: Учителката Гергана Деренцева има нужда от 24 000 евро за спешна операция в Турция

Published

on

Учителката от Икономиката Гергана Деренцева има нужда от финансова помощ за спешна медицинска интервенция

„Гергана  Деренцева – достойна личност, професионалист, уважаван учител и колега в ПГИ “Иван Илиев” – Благоевград, невероятна съпруга, всеотдайна майка и пример за приятелство, се нуждае от финансова подкрепа” – с този апел се обърна екипът на благоевградската гимназия.

Здравето на учителката е разклатено и критично от туморно образувание в мозъка със следоперативни усложнения, което налага извършване на нова спешна медицинска интервенция в болница в Турция.

Сумата, която е необходима, е 24 000 €.

Под мотото “ЗАЩИТИ ГЕРИ” всеки, който желае, може да дари средства по банкова сметка: BG94UBBS88881000968574, Банка ОББ – Благоевград, в BGN и чрез https://www.paypal.com/paypalme/Derentseva

Линк към helpkarma: https://bg.helpkarma.com/…/zashtiti-geri-protect-gerry-2492

struma.bg

коментара

Continue Reading

Таблоид

Пето успешно участие записаха в „Европейска седмица на спорта” #BeActive учениците от Първо ОУ Св.Св. „Кирил и Методий” в Гоце Делчев

Published

on

За пета поредна година нашето училище участва в „Европейска седмица на спорта” #BeActive.

В инициативата взеха участие учениците от пети до седми клас, които успешно преминаха през „лабиринта“ на здравето.

С това участие те научиха много нови и непознати за тях знания, свързани със здравословния начин на живот.

Насърчавани от своите учители, те придобиха мотивация за спортна активност в ежедневието си. Участниците изпитаха също и много забавни и емоционални моменти. Това преживяване ще остане незабравимо за седмокласниците и традиция за останалите ученици.

 

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ