Connect with us

Интервюта

Неврокопска гордост! Красивото лице на прокуратурата, което като всяка жена Лъв знае кога да атакува

Published

on

Сийка Милева среща съпруга си в “Пирогов” след катастрофа с най-близката ѝ приятелка

В оскъдното си свободно време говорителката на главния прокурор всяка сутрин прави закуска на сина си, чисти сама, тича по 8-9 километра

Тази жена получава по над 100 обаждания и съобщения на ден – от прокурори, следователи и полицаи, от жертви на престъпления и близките им, от десетки журналисти.

Апаратът прегрява, мейлът се пълни. Сийка Милева се опитва да изслушва всеки с внимание, каквото се очаква от говорителя на главния прокурор, но като всяка жена Лъв със силна интуиция тя е тази, която насочва разговора и решава кога да атакува.

И приятелите, и колегите на Милева казват, че “камерата я обича”, но тя не е претръпнала от нея. “Всеки път преди да изляза пред камера, се притеснявам. Повечето хора казват, че не личи, но близките ми го усещат”, казва Милева.

Първата ѝ телевизионна поява е случайна. Един ден след поредното заседание в спецсъда тя попада под обсадата на журналисти в коридора на спецсъда и се налага да им отговаря. Вечерта Иван Гешев, тогава шеф на специализираната прокуратура, я вижда в централната новинарска емисия и забелязва, че тя стои много добре пред тв обектива. 

“Обади се да ме поздрави. По-късно ми предложи да стана говорител на специализираната прокуратура, а после и на него в качеството му на главен прокурор”, казва Милева.

От студентка мечтае да стане прокурор, но по ирония на съдбата започва юридическата си кариера като адвокат в родния си град Гоце Делчев.

Поема всякакви дела – граждански, наказателни, захваща се с тежки делби на имоти, с дела за незаконно преминаване на границата и др.

В рода ѝ няма юристи. Родителите ѝ цял живот са се трудили, за да живеят почтено и да изучат 2-те си дъщери. Сестрата на прокурор Милева сега е съдия по вписванията. Сийка е кръстена на баба си по бащина линия – Анастасия. Завършва с отличен гимназия с профил биология и химия в Гоце Делчев. Първата ѝ мечта е да стане хирург, но в 11-и клас изведнъж решава да кандидатства право.

“Избрах го сама, въпреки че до последно изучавах усилено биология и химия”, разказва Милева. Едва през 2-ия срок започва да се готви за изпита по история и успява.

Завършва

право с 5,67 на

държавните

изпити

в Югозападния университет в Благоевград, където 5 г. е на квартира. След година и половина адвокатстване в Гоце Делчев нейна близка приятелка, която живее в София, ѝ предлага да се премести.

Откакто е говорител на главния прокурор Иван Гешев Сийка Милева няма възможност да влиза в съдебни заседания по дела и й е малко мъчно, че тогите й стоят в гардероба СНИМКА: Йордан Симeонов

Идеята не привлича бъдещата прокурорка особено, даже ѝ се струва странна. Тя обича родния си град и не държи на всяка цена да е в столицата като кандидатите за софийско местожителство от Татово време. А и адвокатската професия е свободна, макар и трудна – при нея сам трябва да изкарваш хонорарите си.

Милева обаче научава, че ще има конкурс за младши следователи, прокурори и съдии, и решава да се пробва. Печели място за следовател и не се противи на съдбата, а работи на тази позиция в следващите 10 г. Първо е младши следовател, а после следовател в Столичната следствена служба. Преживява всички преструктурирания на следствието, с тях и кабинетите ѝ се местят. Първият ѝ е на ул. “Развигор”, където навремето се водеха разпитите по дело номер 3 на бивши държавници. Последният е в новата къща на следствието на бул. “Монтевидео”, където са събрани всички териториални служби.

“Следствието ми даде основата. Имах прекрасни колеги, от които научих много”, казва сега Милева. Сред тях е Иван Йотов, който за нея е “пример за държане като човек и професионалист”, и Стефан Нанкински – доайен в разследването на транспортни престъпления в Столичната следствена служба.

“Първият ми спомен за Сийка е за една усмихната и слънчева жена, при която най-важни са очите – живи и любопитни. Познаваме се от 10 г., от времето, когато бяхме младши следователи. Тя е енергичен тип,

не търпи нищо

да застоява на

бюрото ѝ”,

казва Петя Пейчева, един от следователите по знакови дела в Националната следствена служба в момента. (Какво още разказва тя – виж на 20-а стр.)

Един ден, докато Милева е на доклад по дело в градската прокуратура, телефонът ѝ звъни. От Висшия съдебен съвет (ВСС) я уведомяват, че тъй като по-рано е участвала в конкурс, сега може да постъпи в спецпрокуратурата, където се е освободило място. Предложението е въз основа чл.193, ал.6 от Закона за съдебната власт (ЗСВ), който изисква кандитатът да е получил на изпита оценка не по-ниска от много добър 5,00.

“Обаждането ми дойде като гръм от ясно небе. Дори вече бях забравила за конкурса”, спомня си Милева. Още на 2-ия ден в спецпрокуратурата я хвърлят в дълбокото – налага се да влезе в дело срещу свита от 10 подсъдими и още толкова адвокати, а дори още няма собствена тога.

 По това време екипът от спецпрокурори е от 10-ина души. Цялата прокуратура се събира в малък кабинет на Гешев, който тогава е административен ръководител.

Първото дело

на Милева е

срещу търговци

на фалшиви

евро, скрити

под керемиди,

в Петрич. По него работи с прокурор Андрей Андреев. Бандата е разкрита с помощта на служител под прикритие.

“Беше много интересно. Присъствах на самата операция, контролирах действията на разследващите. Събитията се случваха на момента. Делата започват от 1 лист, от кратка справка и стават огромни. В деня на т.нар. реализация доказваш всичко – или ще намериш това, което чакаш, или не”, обяснява Милева. Понякога ѝ е мъчно, че заради многото ангажименти като говорител на главния прокурор не участва в съдебни заседания и червените ѝ тоги стоят в гардероба.

И въпреки че не осъществява детската си мечта да е хирург, Сийка Милева е твърде близо до лекарите. Съпругът ѝ е травматолог, доктори са много от съучениците и приятелите ѝ. С мъжа си – д-р Милев, се запознава в “Пирогов”.

“Моята приятелка, която ме убеди да се установя в София, катастрофира. Спомням си, че бях на предновогодишно парти, когато ми се обадиха от болницата. Тя имаше много счупвания. Бъдещият ми съпруг тогава ѝ беше лекуващ лекар. Аз ходех често да я видя и така се запознахме. Беше отзивчив, обръщаше внимание на всеки пациент”, казва Милева. Кум на сватбата е д-р доц. Сашо Асьов, сега началник на Клиниката по ортопедия и травматология в болница “Света Анна”. Той е и кръстник на сина на Милеви.

11-годишният Иван тази година завършва 4-и клас в Италианския лицей в Горна баня. Отличник е и е запален по футбола. Има екипи на почти всички големи футболисти. Тренира здраво и като нападател, и като защитник. Вече е научен от мама и тате да е самостоятелен. Сутрин, като стане в 6 ч, първата грижа на майка му е да приготви закуска. Тя самата не пропуска

да изпие чаша гореща

вода с джинджифил

След като изпрати сина си на училище, опитва да сложи ред в къщата. Сама си прави сешоара и грима и тръгва към Съдебната палата.

От сутринта телефонът звъни на пожар – един съобщава за убийство в Кърджали, друг за изнасилване в благоевградско село. Цял ден е погълната от работа. В 17 ч, когато колегите ѝ вече се прибират или сядат в заведение да се почерпят, за нея почва втори работен ден. Правят се оперативки в тесен кръг, анализира се изминалият ден и се поставят задачите за следващия.

За да издържи на ежедневното натоварване Милева спортува здраво. Може да пробяга 8 – 9 км в един ден, стига да намери време, кара и колело. Ако през седмицата ангажиментите ѝ наложат да пропусне, наваксва в събота и неделя. Съседите често я виждат да излиза спортно облечена с клин, маратонки и шапка. Понякога на връщане от нея тече вода.

“Запалих се преди година и половина покрай приятели. Работата в специализираната прокуратура бе за мен изключително тежък и труден период от живота ми. Трябваше да спортувам, за да се справя. Специализираната прокуратура обаче ми даде тласъка и ме научи на издръжливост”, казва Милева.

Не ходи на фитнес, йога и пилатес.

Обича планинските

преходи,

а през лятото – да е край морето.

Когато е в отпуск, най-добре се разтоварва, като се върне в родния край. Чувства се прекрасно в къщата на кръстника ѝ в село Делчево. Предпочита самобитните селски къщи за гости с домашна кухня пред големите хотели ол инклузив. 

Сийка Милева в село Делчево, снимана с носия.

Никога не е пазила диети, дори не избягва тестените храни. “Любимо ми е всичко, което се смята за вредно – пържени, солени неща, но не и сладкото, и се чувствам добре. Много обичам мекици”, признава Милева. Според приятелите им съпругът ѝ е специалист по сушито, а тя по традиционните български ястия. Прави вкусен боб на фурна и сарми.

Вкъщи не допуска чистачки, справя се сама, приятно ѝ е всичко да е подредено и чисто.

Покрай работата на прокурор често се сблъсква с човешките слабости. От тях не понася злобата и завистта. “Злобата е най-големият враг на човека”, казва прокурор Милева.

Иванка Гелемерова, учителка по химия:

Имаше лидерски качества, уверена е в себе си

Сийчето ми беше ученичка 3 г., аз ѝ бях класна и преподавател по химия в природо-математическата гимназия “Яне Сандански” в Гоце Делчев.

Дойде в 9-и клас. Първото ми впечатление бе, че е лъчезарно, одухотворено момиче с вроден интелект. После разбрах, че има аналитичен ум. С лекота възприемаше материала. Беше в паралелка по биология и химия. Опитите в класната стая следеше с голям интерес.

 

Иванка Гелемерова, класната на Милева

Не се изненадах, когато избра да учи право, защото за ученици като нея не беше проблем да кандидатстват с който и да е предмет. Умееше да създава приятелства. Правеше всичко с увереността, че е възможно и ще се получи добре. Имаше лидерски качества.

Казвала съм на учениците си, че най-важното е да бъдат верни на себе си, да не се изкушават и да полагат усилия да постигнат мечтите си. Сега ми прави впечатление, че Сийка е много уверена в това, което прави.

Гордея се, че съм ѝ била учителка. Пожелавам ѝ да е здрава и много силна, защото работата, която върши, не е лесна.

Д-р Сашо Асьов, кум на Милева:

Създава уют вкъщи,

не ни натоварва с

работата си

Сийка Милева и съпругът ѝ не са с лесни професии.

Д-р Милев беше специализант при мен в “Пирогов”, преди това още като студент работеше като доброволец. Познаваме се повече от 10 г., свързани сме не само професионално, но и приятелски. Когато дойде на работа, виждам, че до него има жена, която му е създала семеен уют вкъщи, всичко му е подредено и спокойно. Това е страшно важно, защото семейството е номер 1”, казва д-р Асьов. Неговата съпруга също е лекарка. 

Д-р Сашо Асьов

“Сиси не говори за своята работа, там е абсолютен професионалист”, казва д-р Асьов. На въпрос кой е водещият в семейство Милеви отговаря: “Тука ме затруднихте, чакайте да питам кумата”.

“Жените”, казва тя. “Е, нямаме колебание и аз се съгласявам”, смее се д-р Асьов. С Милеви се виждат често, само покрай COVID-19 са ограничили контактите.

Колегите: Не се замесва в интриги

С нея работехме стая до стая в следствието на бул. “Монтевидео”. Нищо веднъж не съм чула да е имала скандали с някого. Много е откровена, директна, открита. Предпочита изяснените отношения. Нямам спомен да е била замесена в конфликт или интрига, казва Петя Пейчева, следовател по дела на спецпрокуратурата. Според нея при Милева половинчати неща няма. “Тя прави всичко с хъс, целеустремено, целенасочено. Работохолик е, доколкото една майка и съпруга може да си го позволи. Не познавам човек от обкръжението ни, който да я е помолил за помощ и тя да не се е отзовала. Позитивна и добронамерена е към другите, което бързо я вписва в колектива“, казва Пейчева.

За Милева спецпрокурорката Ваня Христева, с която са били в една стая, казва: “Тя е изключително взискателна към себе си и околните, когато става дума за работа, коректна е, не се опитва да доминира. Като човек е изключително добра и лоялна, като жена – елегантна”.

Следователят Стефан Нанкински определя Милева като “открит и сърдечен човек”, “много амбициозен в добрия смисъл на думата”.

 

коментара

Интервюта

ЕКСКЛУЗИВНО! ГОРЕЩА ТЕМА! Говори шефът на Горското Гоце Делчев: Пращам в съда лицето Ана Желязкова, заради доказани клевети, откровени лъжи, набедяване и гавра с институциите!

Published

on

Инж. Тодор Гюров е роден в град Гоце Делчев. Специалист по горско стопанство. Завършил висшето си образование в град София. Опитът му в сферата в горския сектор е дългогодишен. Изпълнявал длъжностите от лесничей, началник участък, до директор. Последните седем години инж. Гюров бе извън горския сектор. От няколко месеца е директор на ТП на ДГС град Гоце Делчев.

След дълги преговори инж. Гюров с неохота се съгласи да застане пред репортерския диктофон на нашия колега Веселин Стаменов по повод събитията около ръководената от него институция, свързани с една дърводобивна фирма от региона на град Гоце Делчев.

– Господин Гюров, миналата седмица пред сградата на ТП на ДГС гр. Гоце Делчев имаше протест от една дърводобивна фирма и нейните служители. Направи впечатление вашата липса. Умишлена ли беше?

Не. Бях в отпуск и бях в чужбина. „Необясним“ и доста странен е изборът на въпросните протестиращи да фиксират ден за протест, който уж е срещу мен, когато съм в отпуск и това е публично известно. Във въпроса ви има лека неточност, протестиращите не са представители на една фирма, а на две. Недоумявам какво търси представителят на фирмата на Кръстьо Веселинков на протеста, тъй като в момента управляваното от мен горско стопанство няма никакви юридически отношения с него. Същият е работил на територията на ТП на ДГС Гоце Делчев преди да бъда назначен на работа. Не разбирам наистина неговото присъствие на така наречения „протест“.

– В публичното пространство усилено се говори за „особената близост“ между въпросния бизнесмен Веселинков и вечната ви опозиция – бизнес дамата Ана Желязкова. Може ли да се каже, че вие пречите на „семейния“ им бизнес?

– Съгласих се да дам това интервю от уважение към многочислената ви аудитория, но, моля ви, не ме карайте да коментирам лични отношения. Далеч съм от тази материя. На територията на ТП на ДГС гр. Гоце Делчев работят още 17 /седемнадесет/ фирми. С всички тях горското има сключени договори, в които са описани двустранно правата и задълженията на страните. Всички тези фирми спазват закона, изпълняват договорите си. Благодарение на тях горското изпълнява разчетите си и реализира добри печалби, за което искрено им благодаря. Единствената фирма, която създава проблеми и има претенции, е фирмата на Желязкова и може да отнесе исканията си към съда. Но понеже е ясно, че при евентуално изгубено дело в съда, се нови отговорност, явно избира да използва институциите за безплатна бухалка.  Всичко останало е цирк, който цели да опетни името ми, името на българските институции и на бранша като цяло.

– Логично. Но бизнес дамата Желязкова навсякъде тръби, че „бори мафията“….?

– Аз, за разлика от госпожа Желязкова, уважавам и вярвам в българските институции. Няма да коментирам думите й и внушенията, които се опитва да прави. Ще говоря само с факти. За времето, откакто заех поста на директор на ДГС Гоце Делчев, към мен постъпиха четири жалби от мои служители, които се жалваха от действия и обидни квалификации срещу тях и управляваната от мен институция. Говоря за откровени заплахи за убийство, заплахи за уволнения, институционални репресии, лични обиди, опозоряващи епитети, нападки, телефонен тормоз, вербални заплахи… Всичко това съм счел за мое задължение и съм предал на компетентните органи. През цялото това време госпожа Желязкова е подавала срещу мен и управляваната от мен институция множество жалби и сигнали, извършени са множество проверки от различни институции, за което са съставени констативни протоколи. Всички проверки удостовериха, че няма извършени нарушения и не се потвърди нито едно от твърденията на Желязкова. Единственото нарушение, открито от проверяващите, е извършено от фирмата на Ана Желязкова, за което има съставен акт за административно нарушение.

– Да, но въпреки тези факти, които изнесохте, госпожа Желязкова не спира да лее жлъч срещу вас и дори да се самообявява за жертва!?

– Фактът, че нито едно от твърденията на Желязкова не се потвърди, доказва, че всичко, което говори тя, са клевети, откровени лъжи и грозни внушения. Бих си замълчал, уважавайки правото на всеки да говори това, което си иска, но, когато в това говорене има откровено набедяване в престъпления, което по силата на НК е наказуемо престъпление, не мога да остана безучастен. Ето защо завеждам серия дела срещу нея. Правя го, понеже смятам, че е недопустимо един човек, служейки си с клевети, обиди и набедяване, да разиграва по толкова долен начин българските институции. Нека широката общественост знае, че за въпросните проверки, които не констатираха нарушения по жалби и сигнали от госпожа Желязкова, са изразходвани огромен ресурс на държавата. Визирам командировки, заплати, транспорт, експертен потенциал и други разходи, което, според мен, е откровена гавра с държавата.

ОТ КЪДЕ ТРЪГНА ЦЕЛИЯ СКАНДАЛ ГЛЕДАЙТЕ ТУК:

коментара

Continue Reading

Интервюта

Испански медици на пресконференция: Тестовете са ненадеждни, а мерките ненужни и дори вредни

Published

on

Пресконференция в Мадрид – „Медици за истината“.

Повече от 120 лекари и учени от Испания, застават зад позицията, че Ковид истерията е преекспонирана, налагана от правителствата и медиите, която дори не отговаря на докладите на СЗО, и настояват за още изследвания.

Тестовете са неточни и подвеждащи, а маските за здравите ненужни. Стоенето по домовете също води до сериозни вреди върху психическото здраве на децата.

Д-р Наталия Прего

Епидемията в Испания

Вече няма пандемия  в клиничната реалност, която да оправдае много от мерките, които се вземат. СЗО декларира  в документите си, че в света пандемията не е свършила ,но това няма нищо общо с медицинските критерии за това, както е било преди 10 г. например, когато критерии са били смъртността и тежестта на болестта. Като пандемия СЗО  определя степента на разпространение  в страните, а не броя смъртни случаи както преди 20 години при испанския грип, бубонната  чума и т.н. Сега, като епидемия се описва броят  на страните ,в които е разпространена болестта. Според СЗО не е свършила, но от гледна точка на заразност и смъртност, според графиките  в Испания, епидемията е приключила. Графиките, които илюстрират епидемията показват, че според тежестта на протичане и броя смъртни случаи, които са критериите за епидемия, тя е започнала през февруари и май месец изчезва. От доклад  с номер 33 от 29 май,  перфектно се вижда, че според епидемиологичната крива на смъртност и заразност, епидемията не само, че не в плато, но е изчезнала. Април е, когато реално имаше максимален пик, хоспитализации, но към 11 май вече не съществува. Горе долу към 21 февруари започва де се качва малко , към 14-16 март започват смъртните случаи.
Това е кривата на смъртност и заразност, които са критериите, които ние медиците използваме, за да опишем епидемия. Медицинският речник казва, че епидемия е масово увеличаване на една точно определена болест, от това определение, да, имаше епидемия която започна края на февруари според епидемиологичната крива. Но към 1 май кривата изчезва .
Според епидемиологичните критерии, няма такива, които да оправдават санитарни и социални мерки, които да засягат здравото население. На медицинско ниво според клиничните критерии базиращи се на смъртност и брой заразени, епидемията е изчезнала.  Да, епидемия в Испания имаше с оглед заразност и брой смъртни случаи, но от началото на май клиничните основания  да се смята, че страната е в епидемия изчезват.

Месец след това се изработи нов доклад в болница Карлос Трети (в Мадрид) издават общо три доклада от 15 юли до сега, с номера 34,35 и един от преди няколко дни. Критериите ,които се посочват там са еднакви, но тотално различни от тези на последния доклад от 29 май, където се говори за данни до към 10 май. От 15 юли, това което се описва като епидемия са епидемиологични криви с критерии  начало на  симптоми и тежест на протичане, но не посочва като критерий  за епидемия смъртността. Това е, което се  описва като епидемия, като реално  ние знаем, че принципно при епидемия трябва да има широко разпространение, бързо и масирано повишаване на болни на общо ниво и смъртност. За епидемиологичните криви в тези доклади се вземат като критерии данни според тежестта и симптоматиката. Смъртността и широкото разпространение не се споменават като критерии за епидемията!
На медицинско ниво, ние никога не сме използвали тези критерии (тежестта и симптомите) като критерии за епидемиологична крива. Това е, за което научната и медицинска общност претендираме и искаме да представим днес.

Във връзка с маските:
На 6 април СЗО излезе с  доклад, в който счете маските за задължителни само  за медици, санитари, медицински сестри, болни и тези, които се грижат за болните и са в контакт с тях, но задължение за носене от здравите няма описано. Така го потвърди на 8 април и Центъра за превенция и контрол на заболяванията в своя документ като също добави вредния ефект от маските. Министерството на Здравеопазването също предупреди за  това в един от своите документи.
Накрая, на 5 юни СЗО описа вредните ефекти  от общата употреба на маските от здравото население: затруднения в дишането, респираторни заболявания, автозамърсяване, замърсяване на околната среда, риск от носенето им от деца и хора с психични заболявания, трудности в места с висока температура и влажност (като Андалусия, цялата южна зона), провокиране на вредни ефекти за здравото население.

На 5 юни 2020 се подписа този документ, който е един научен документ с валидност от две години и в него се ратифицира и удостоверява, че маските за само за болните и тези, които се грижат за тях; че се препоръчват само в болниците и зоните с висок риск от заразяване и то само за лицата, които се грижат директно да болните. Относно административният персонал в болниците  се казва ,че който може да пази 1 метър разстояние не трябва да носи маски .В  доклада на СЗО не се говори нито за 1.5 метра разстояние, нито за 2 метра, това което се казва  е ,че не съществува никакъв риск когато има 1 метър разстояние,  носенето се споменава като препоръчително, но не и задължително.

Всички тези документи на СЗО са достъпни за всички. Всичко което твърдим тук е буквално копирано от документите на СЗО. От доклада на СЗО от 5 юли се декларира, във връзка с маските, че не  съществуват научни доказателства за защита на здравото население  и добавя, че няма проучвания на високо ниво, които да налагат   употребата на маски от здравото население .

На  9 юли СЗО  казва, че от пробите на веригата на полимераза (PCR тестовете) , не съществува инфекциозен вирус. Специалистът в тази област е професор д-р Мария Хосе Мартинез, която ще обясни повече за полимеразата:

Доктор Мария Хосе Мартинез:

На какво се е базира тази пандемия и тези скокове на случаите според проучванията?

Всяка епидемия се базира на главно на  клиниката  тоест на симптомите които показват болните и диагностичните тестове служат, за да се потвърди произхода, причината за една възможна болест, за да бъде това една диференциална диагноза. Но никога една епидемия без клинични изследвания , базирайки се само на една  диагностична проба, не може да се категоризира, публикува и разпространява така преувеличено .

Относно тази пандемия, както каза моят колега доктор Шьонинг, има много лъжи, най-малкото липсва научна прецизност .Ще дам  кратък анализ на какво се базира тази пандемия. Предполагаемото изолиране  на SAR COV 2, който е коронавирус, на който се базира болестта позната като Ковид 19,се публикува  като  проучване на 24 януари 2020 в британското списание „New England Journal of Medicine“, относно една възможна пневмония от непознат произход, която се е появила в Китай. И след това тази информация се разшири с публикация от 3 февруари в британското списание “NATURE“: две престижни британски медицински списания. Но какво е посочено там и как се узна, че е открит нов вирус? Това, което се направи е,  че се взе секрет от бронхите е  на болни от тази нова и тежка пневмония и от там е направен опит за изолиране  на генетичен материал. Но ако това проучване се чете внимателно, детайлно и задълбочено, се вижда, че изолирането на генетичен материал не е изчерпателно защото болните клетки произвеждат извънклетъчни везикули  или екзозоми. (Бел. прев.:везикули са секреторни мехурчета, които изпълняват разнообразни функции в клетката като разнасяне на различни вещества, изхвърляне на непотребните, вътреклетъчен пренос и др.; екзозоми са миниатюрни мехурчета пълни с белтъци и РНК – основните градивни и функционални елементи на клетката) Много от  тях съдържат протеин и РНК, която може да се сбърка с РНК вирус  или ретровирус. (Ретровирусите са вируси, при които молекулата, носеща генетичната информация, не е ДНК, а РНК).
За да се раздели  това, трябва да се приложи според учебниците по вирусология, една много фина техника на центрофугиране  на плътността . Винаги обаче ще остане една смес от вариони и клетъчен материал (бел.прев.: вирусите се срещат в две основни състояния едното от които е извънклетъчно (вирион),което не е активно. То се превръща в активно едва след като попадне в жива клетка). След това в списание ‘’NATURE” е описано че се култивират  клетки, но това са болни клетки, които  също излъчват тези  екзозоми  и извънклетъчни везикули ).
Тогава целият този  генетичен материал на части, който  не е една подредена РНК верига, дълга и перфектна, и която може да се види, а е просто фрагменти от тази верига, които  после посредством компютърна програма се сглобяват.
Чрез електрофореза протеинът  като известния протеин ‘’SPIKE’’и други протеини  също се разделят и сглобяват https://www.livescience.com/coronavirus-spike-protein-structure.htm)l .С всичко това посредством компютър  се прави една композиция  и след това се класифицира в библиотеката на геномите (геном: биологията геном на даден организъм е цялата негова наследствена информация. Наследствената информация се кодира в ДНК (или при някои вируси в РНК) на организма и включва както гените, така и некодиращите последователности от ДНК).

Това се сравнява  с корона вирус и се вижда че много прилича на корона вирус, но освен това много прилича и на 80 процента по своите генетични последствия,  съвпада със SAR COV  1, който причини птичия грип.
На базата на това съмнително изолиране започват да се поставят диагностични проби, които се базират на този  вирус. Но, не на пълният вирус, тъй като пълният вирус има 29 903 нуклеотида, почти 30 000.  (Бел. Прев.: нуклеотидът е органична молекула,  структурна единица на полинуклеотидните вериги на нуклеиновите киселини, както при РНК и ДНК).PCR  които се правят отбелязват едва 200 бр. От 200 до 30 000…. Това е много мъничък фрагмент!

За успокоение: Това е един обратен PCR,  тоест тъй като вирусa първо е РНК, първо трябва да се повтори като ДНК и после да се удължи и допълни. Поради това при тази стъпка на обратно повторение от РНК на ДНК, тъй като количествата, които се вземат са много малки  и са с много клетъчни фрагменти, това може да заприлича на РНК от друг  тип, но тъй като фрагмента не е абсолютно специфичен, понеже е много малък, може да се удължи и друг материал.
Освен това, за да се направи един PCR тест, е необходим т. нар. грунд, тоест малки фрагменти от нуклеотиди, които са част от веригата на ДНК повторена на обратно, за да се разшири чрез един ензим наречен полимераза. Според  дизайна на тези грундове ще удължим едни фрагменти или пък други, понеже грундовете също могат  да се удължат.(бел. прев.:  PCR тестовете. shorturl.at/bdH16

За успокоение ни казват ‚че SAR COV 2 е на 80 процента подобен на SAR COV 1,тогава ако вземаме един толкова мъничък фрагмент като 200 нуклеотида, какво удължаваме?! SAR COV 1, SAR COV 2, коронавирус  този, коронавирус онзи?!
Какво става със скоковете на случаите?
Всеки ден телевизията ни смазва  казвайки за не знам колко хиляди случая, но това дори не са тестове за антитела, а PCR.
Тоест те могат да дадат позитивен резултат, на който и да е фрагмент РНК на един коронавирус ,но включително и на други неща. Но се казва, че е на Коронавирус.
За завършек казвам че има проблем с коронавирусите и той е, че коронавирусите произвеждат един феномен наречен “по-добра имунология в зависимост от антителата“. Това е много добре проучено при епидемията от ДЕНГА.

https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%94%D0%B5%D0%BD%D0%B3%D0%B0.Тоест при втори контакт с болестта се предизвиква  кръвоизлив.
Но внимавайте, това също може да се предизвиква и от грип! По- специално грип  А. Тази година имаше ваксина Н1,N 1.
Има статистически проучвания които правят доста вероятна връзка  между ваксината за грип и тежката форма на Ковид 19.
Не отричаме болестта Ковид 19, имаше една висока смъртност от тази болест, но включително не можем да потвърдим, нито отречем ,но нито да твърдим, че е бил изолиран нов вид коронавирус. Не отричаме, имаше болест, видно е, че  я имаше, но  тази болест е неразличима от синдром на ADE (antibody dependent enhаnsement https://en.wikipedia.org/wiki/Antibody-dependent_enhancement), по своята „по-добра имунология в зависимост от антителата“ които сме произвели. Тоест ако сме произвели множество антитела, които не се  неутрализират с една ваксина за грип H 1 или N1 ,плюс  една серия от съсирващи като полисорбат 80 или триолеат, които са препарати и благоприятстват това да влиза в клетките. Не е същото да се приемат фрагменти от един вирус посредством един феномен, който се казва „представяне на антигена“, при който вируса се пъха директно между клетките.

http://medbiology.meduniversity-plovdiv.bg/wp-content/uploads/2019/04/%D0%9F%D1%80%D0%B5%D0%B4%D1%81%D1%82%D0%B0%D0%B2%D1%8F%D0%BD%D0%B5-%D0%BD%D0%B0-%D0%B0%D0%BD%D1%82%D0%B8%D0%B3%D0%B5%D0%BD%D0%B0..-%D0%9A%D0%BB%D0%B5%D1%82%D1%8A%D1%87%D0%BD%D0%B8-%D0%B2%D0%B7%D0%B0%D0%B8%D0%BC%D0%BE%D0%B4%D0%B5%D0%B9%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B8%D1%8F-%D0%BF%D1%80%D0%B8-%D0%B8%D0%BC%D1%83%D0%BD%D0%BD%D0%B8%D1%8F-%D0%BE%D1%82%D0%B3%D0%BE%D0%B2%D0%BE%D1%80..pdf

Това ще провокира една буря от цитокин  и това ще провокира на свой ред тежкия феномен на Ковид 19. https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A6%D0%B8%D1%82%D0%BE%D0%BA%D0%B8%D0%BD

Това което казваме е, защо не се изследва това? Защото освен това една втора ваксина ще провокира една много по-тежка болест и след това ще ни кажат, че това е втора вълна, ново огнище на болестта или нещо друго.
Последно, за да завърша понеже нямаме много време искам да кажа, че има лечение на Ковид 19, но това  не е лекарството „ Ремдесивир“ ,моля ви не го използвайте, защото той е боклук, извинете този израз,  но той за нищо, за нищо  не служи при тежкото протичане на болестта.
Това, което е видно, е че  Ковид 19  започва с една лека форма и след седмица при някой може да се влоши много. Докато е в леката форма, може да се третира много добре с хидроксихлорин (на бг. хинин). За хидроксихлорина има много възражения, но той е наистина полезен при леката форма на протичане, не при при тежката форма.
В тежката форма поради бурята от цитокин , това което може да се направи е поддръжка на живота (изкуствено дишане). СЗО не съветваше да се правят аутопсии, докато едни смели италиански лекари не започнаха да ги правят (при тях се видяха тромбите и  които предизвиква вируса)  и започнаха да дават противовъзпалителни и противосъсирващи, и започнаха да спасяват животи.
Респираторите  не вършат работа при един разрушен бял дроб, който не работи. Така че какво лечение има? Лечението е превантивно с окислители, които разрушават всеки един вирус, и те са озон, хлорен диоксид  и водороден пероксид. Проверено!

Д-р Д-р Анхел Руиз Валдепеняс

Всичко това, което ни обясниха можем да го занесем вкъщи като един  полезен инструмент за хора, които не разбираме от медицина. Тази фраза е от този документ на  СЗО където пише:“ Присъствието на вирусна РНК, не е еквивалентно на един жив вирус, тоест вирус способен да се размножава, и инфектира, да се пренася, да съставлява инокулат, достатъчен за започване на инфекциозна инвазия“.
Тоест с  позитивен тест PCR, се открива само една мъничка частна РНК,  но не се доказва,  че човека е болен, заразен и няма защо  да се затваря.

Д-р Прего: ние молим правителството да се отворят центрове за  изследвания на цялата тази ситуация с Ковид 19 и също на това лечение с хлорен диоксид, Министерството да започне изследвания, клинични и лабораторни проучвания с потвърждения  от независими лаборатории и нека науката да напредне.
Ние не се страхуваме от това че сме игнорирани, искаме да преодолеем  това със знание.

Линк към видео от конференцията на испански:
https://www.youtube.com/watch?v=aiD4fxY9ujA

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ