Въпреки различното дипломиране на випуск 2020 в ПМГ“Яне Сандански“ в Гоце Делчев, вълнението и емоциите бяха водещи и на ниво

Емоционално, вълнуващо и различно бе дипломирането на зрелостниците от юбилейния випуск 2020 на ПМГ „Яне Сандански“ в Гоце Делчев .

На тържествена церемония в двора на училището дванадесетокласниците получиха своите дипломи за завършено средно образование и се простиха с родната гимназия.

Директорът на училището – г-жа Елка Божикова, се обърна към абитуриентите с прочувствено слово, като изрази своята увереност, че много от завършващите успешно ще посрещнат предизвикателствата на живота.

По традиция най-изявените випускници получиха награди и отличия – почетен знак на ПМГ, наградата на ПМГ – “Спаса Фурнаджиева”, специалната награда на ПМГ за изяви и постижения в областта на хуманитарните науки, плакет на община Гоце Делчев, за това, че през целия етап на своето обучение прославяха училището и града , не само на национално, но и на международно ниво. За първа година бе връчена и новоучредената награда на името на генерал Андрей Боцев.

Ръководството на ПМГ връчи благодарствени писма на единадесет родители за високите постижения на децата им през гимназиалния етап на обучение в учебната и извънучебната дейност.

Особено трогателна бе раздялата на випуска с класните ръководители.

Вълнуващ момент от тържествената церемония бяха красивите музикални изпълнения на Бояна Карпатова и това на ученичката от ПМГ – Вили Пендичева които , получиха заслужилите аплодисменти на публиката.

На добър час, златен випуск 2020!

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене