Сашко Попов – директор на РДГ-Благоевград: За инициативата „Моят разказ за гората“

Дами и господа днес ви срещам с директорът на Регионална дирекция по горите Благоевград г-н Попов, който ще ни разкаже нещо повече за инициативата „Моят разказ за гората“, с която беше отбелязана Седмица на гората 2020 г.

– Това всъщност беше предизвикателство на Изпълнителна агенция по горите, като алтернатива на всички отменени събития, по повод Седмицата на гората – 2020 г., към подрастващите да пишат, рисуват, творят за гората. По традиция Седмицата на гората се отбелязва в първата пълна седмица на месец април, точно по време на извънредното положение, когато обстоятелствата налагаха хората да стоят вкъщи.

Колко деца взеха участие?

– Предизвикателството нямаше конкурсен характер, което много ни радва. Обещано беше единствено онлайн публикуване на всички творби и възможност за участие в бъдещо залесяване. В Изпълнителна агенция по горите са получени над 2000 творби посветени на гората /рисунки, есета, стихотворения, макети, презентации и др./ на деца от цялата страна. Ние решихме да наградим участниците от област Благоевград. Проведохме конкурс във фейсбук за рисунките участвали в предизвикателството и наградихме първите три места. Награди имаше за всички литературни творби!  Вашите читатели могат да прочетат творбите на децата, както и да се насладят на прекрасните им рисунки на нашата фейсбук страница – Регионална дирекция по горите Благоевград. Всички участници получаха грамоти за участие.

Значи през есента всички желаещи участници ще имат възможността да участват в създаване на нова гора – залесяване….

– Да! Точно така! Още през есента /стига да няма непредвидени обстоятелства/, ще създадем организация и ще осигурим възможност на всяко дете да участва в залесяване и да научи повече, как се създава гора и какви грижи са необходими да се полагат за нея….

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене