Сърница и Доспат – жертви на корпоративна война за туристи и заграбване на бизнес!

 

 

Сърница и Доспат са две градчета разположени на брега на един от най-кра­сивите български водоеми язовир “Доспат”. Природата на планината Родопи е неве­роятно красива, а местното население е изключително трудолюбиво. Битова прес­тъпност в тези населени мес­та няма, а от пет години Сър­ница се отдели като отделна община, която започна удар­но да се развива като турис­тическа дестинация.

Местните хора са убедени, че случката с К-19 не е слу­чайна и всичко това е пре­дизвикано от туристически босове, които са инвестира­ли стотици милиони левове в спа комплекси, изградени във Велинград. Хората споде­лят, че откакто е ремонтиран главния път от Велинград до Сърница, туристическия по­ток за Доспат и Сърница се е увеличил многократно.

В Сърница и Доспат има вече изгра­дени много почивни бази, които предла­гат отлично качество на туристиче­ската услуга срещу мно­го прилични за българите цени. Хората споделят, че почти всички бази са били резервирани за месеците юни и юли, но след новината за К-19 сезонът вече е съси­пан. За тях това е работа на мощни босове от сферата на туризма.

Хората споделят, че се по­знават и не са видяли нито са чули някой да има симптоми­те на К-19. Целта според тях е да бъдат затворени двете населени места, както беше затворено Банско. Това ще доведе до фалит много мест­ните хора, които са теглили кредити, за да развиват тури­зъм, а базите им ще бъдат из­купени на безценица именно от тези туристически босове. Дали всичко, което казват хората, е истина – остава да видим?

Вестник “ Градът  „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене