ПГ по МСС – Гоце Делчев, отново уважи празника Еньовден

В училището държат на традициите

Красиво изплетен венец от билки днес красеше входната врата на ПГ по МСС „Пейо Яворов“ в Гоце Делчев. Училището за поредна година спази традицията и не пропусна да отбележи празника Еньовден. И отново подобаващо – с експозиция от билки и обяснения за полезните свойства на всяка една от тях, с разнообразие от билкови чайове и с вкусно приготвени ястия, в които билките също намират място.

Спецификата на празника се пресъздаваше и чрез народните носии, с които бяха облечени ученици, преподаватели и директорът на училището.

Гости на тържеството бяха възпитаници на детска арт забавачница в града. Те също изслушаха обясненията на специалистите по готварство за ползата от естествените храни, част от които са билките.

Приветствие и пожелания по повод на празника поднесе директорът на училището Ангел Живков. Той подчерта, че спазването на традициите помага на младите хора да опознават своята родина, да я ценят и след време, получили необходимата подготовка, да се реализират в нея.

Колкото до условията за развитие на учениците, в ПГ по МСС те непрекъснато се подобряват. Скоро тук ще бъде открит биомагазин. В процес на оборудване са модерен автосервиз и ветеринарна клиника на съвременно ниво. Предстои и ремонт на кухненския блок.

„Имаме си много работа и занапред“, заключи директорът.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене