Ангел Джамбазки: Европа се тресе, а ЕП обсъжда джунглите на Амазонка

Припомням, че река Амазонка не минава през нито една държава член, която всъщност издържа с данъците си институцията ЕС

Трудно мога да си представя по-неподходящо време за този дебат. Европейският континент се тресе от протести, милиони европейци загубиха своите работни места, вандали грабят магазини, унищожават и пренаписват европейската история и в този момент Европейският парламент дебатира горите на Амазонка.

Така Ангел Джамбазки коментира в свое изказване в Европарламента „важните въпроси“, с които се занимават евродепутатите.

Той напомни на колегите си, че река Амазонка не минава през нито една държава член, в която живеят хората, които с данъците си издържат институцията ЕС.

Трудно може да се намери по-точна единица мярка за непригодност и безполезност. По-странен би бил само дебат за липсата на вода на Марс, но не смея да Ви го предложа, за да не би да го видя в следващия дневен ред, продължи изказването си заместник-председателят на ВМРО.

В тази зала се говори за екология и чистота на въздуха, а същевременно ще гласува за това хиляди камиони да се разкарват празни из Европа и да замърсяват въздуха на европейците. Що за дебелоочие, що за нахалство? Тази зала може да реши да пази чист европейския въздух, но под натиска на ЕНП, S&D, Renew, заради партийните майки-централи, свиват ушите и гласуват, за това да е мръсен въздухът, а сега са седнали да учат други държави на други континенти как да си пазят въздуха. Много странно, уважаеми! Ако тази зала гласува „за“ замърсяване на въздуха, би трябвало да мълчи за Амазонка и за други подобни, упрекна българският европейски представител.

И още нещо, уважаеми колеги, дори тук – в дебрите, в джунглите на Амазонка, отново чухме за колониализма, за патернализма, за привилегията на белия европеец, за това, че трябва да се извиняваме, за това, че има историческа вина. Ако си мислите, че с извиняване, коленичене, унижаване, самобичуване, авторасизъм ще спечелите повече гласове, дълбоко грешите. Ако мислите, че оправдавайки бунтовете и варварщината, ще получите подкрепа – не, грешите. Когато свършат с магазините, когато свършат с парфюмите, ще дойдат за Вас! Напомням Ви историята, така започва всяка революция. Тя вее червеното знаме със сърпа и чука, първо бие, а после граби магазините и после идва за частната собственост. Вижте Болшевишка Русия, вижте историята на окупацията на Източна Европа, включително и на моята държава. Така че не се лъжете, няма да получите повече гласове, ще получите само и единствено варварство и заличаване на историята, заяви Джамбазки.

Той е категоричен обаче: „Не възразявам, който иска да се извинява – да се извинява, който има съмнения за своето колониално минало или срам – нека се извинява. Не си губете времето и не очаквайте от нас да се извиняваме за нещо, за което не сме виновни.“

Българинът не коленичи, българинът не се унижава, българинът не проси милост, когато на вратата дойде грабител, поробител или варварин. Когато това се случи, ние – българите, стоим здраво на краката си и с крепка десница браним своя дом, своето Отечество, своята култура, своя род и своята Родина. Това правим ние, каза Ангел Джамбазки.

Желая Ви успех със защитата на горите в Амазонка, безспорно епичен, планетарно важен дебат. Когато дойде следващ такъв за нуждата от повече карлсоновци с перки в ЕС, или за нуждата от нови борби с вятърни мелници по Дон Кихот, обадете ми се, ще дойда, ще дебатираме и ще си говорим за всички тези неща, завърши изказването си евродепутатът Ангел Джамбазки, като благодари на колегите си за вниманието.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене