Connect with us

ВИДЕО

Да помогнем на Боби Ингилизов от Благоевград! Новата кауза на Топ Преса и Благоевградска ВЕСТ….

Published

on

"Безумици с Методи Байрактарски" – Епизод 1, Сезон – II

"Безумици с Методи Байрактарски" – Епизод 1, Сезон – IIДа помогнем на Боби Ингилизов от Благоевград! Новата кауза на Топ Преса и Благоевградска ВЕСТ….IBAN: BG38RZBB91551090754203Валентина Митова Ингилизова(Майката на Боби)PayPal: valq650203@gmail.comwww.facebook.com/BlagoevgradskaVESTwww.facebook.com/TopPressa

Публикувахте от Методи Байрактарски в Четвъртък, 25 юни 2020 г.

Призовавам Община Благоевград да помогне на Боби от благоевградския квартал Струмско… Общинските ни съветници в това отношение винаги са откликвали. Вярвам, че и този път ще помогнат. Сумата е малка, но непосилна, за семейството на Боби. Операцията ще спаси живота му!!! Моля ви… помогнете! Молба от семейството на Боби  е подадена в деловодството на Общината. Искам да припомня, че такава еднократна помощ бе отпускана за ремонт на покрив…  А това е животоспасяваща операция… Видео от срещата ми с Боби и неговата майка може да гледате в рубриката ми „БЕЗУМИЦИ“ в предаването „Свободни думи“ с водещ Веселин Стаменов!

Дами и господа, днес се намирам в домът на Боби Ингилизов. Момче от Благоевградския квартал Струмско, което в края на миналата година пострада много тежко. Боби, разкажи ни за този случай.

– На 29 октомври 2019 г. се бях разбрал с един колега да отидем и да прекараме инсталация в Благоевградския квартал Грамада на една къща. Отиваме и се случи инцидент с мен в този фатален ден. Срутва се една бетонна козирка върху главата ми. Благодарение на огнеборците и на лекарите съм жив.

Какви са обаче последствията? Предстои ти тежка операция.

– Предстоят ми две операции. Една на ченето и една на окото.

Окото в момента как е? Виждаш ли с него?

– Не виждам с него. Трябва да се трансплантира роговица…

Методи Байрактарски зам.председател на редакционния съвет на Топ Преса

 

Целият материал четете  във вестник „Благоевградска ВЕСТ“

Търсете „Благоевградска ВЕСТ“, безплатният вестник на Благоевград и региона !!!

www.facebook.com/BlagoevgradskaVEST

IBAN: BG38RZBB91551090754203

Валентина Митова Ингилизова

(Майката на Боби)

PayPal: valq650203@gmail.com

 

коментара

ВИДЕО

ДА РИСУВАШ С ДУША – Документален филм на Топ Преса!

Published

on

Всяка година известният в гоцеделчевското село Делчево като Доктора ветеринарен лекар Костадин Белчев изминава пътя от Берлин, където има частна клиника за животни, до родното си село, за да завърши една своя мисия – изографисването на параклиса „Св. св. Константин и Елена“, който се намира на връх Костадин в Пирин.

Доктора има интересна съдба, навремето кандидатствал четири пъти в Художествената академия, но така и не го приели. Затова завършил ветеринарна медицина, рисуването обаче си останало в душата му за цял живот.

По времето на соца любовта го отвежда в тогавашната ГДР, след като се запознал с красива германка на нашето Черноморие. Но по тогавашните закони, за да напуснеш страната, дори и да емигрираш в границите на Варшавския договор, е трябвало да платиш обезщетение на държавата за следването си. Така д-р Белчев е разпределен в Гайтаниново, където няколко години пести цялата си заплата, за да се издължи на държавата. Когато най-после успява, заминава за Берлин и живее там и до днес, вече близо 40 години.

Делчево обаче винаги му липсва, макар детството му да не е от най-лесните, защото остава сирак още като съвсем малък. Вече пет години той прекарва отпуската си в рисуване на параклиса, сбъднала се е една негова стара мечта. Прави го абсолютно безплатно и като дар за земляците си, които не спират да го хвалят и да му благодарят. Д-р Белчев разказва и за странно видение, което е съпроводило едно от изкачванията му до параклиса – изведнъж видял на самата пътека между дърветата дим, взел се буквално отникъде, а огън не се виждал. Когато решил, че няма как да продължи, изведнъж всичко изчезнало.

За вярата си в Бог Доктора казва: „Хората понякога питат какво е Бог и къде е, като нищо не се вижда, и сам добавя: А кой казва, че е той, или тя, или то?! И любовта не се вижда, но я чувстваш“, прави паралел д-р Белчев.

коментара

Continue Reading

ВИДЕО

Каракачанов: Преди 102 години Девета пехотна Плевенска дивизия записа златни страници в българската военна история

Published

on

Преди 102 години воините от Девета пехотна Плевенска дивизия, начело със славния български генерал Владимир Вазов, записаха златни страници в българската военна история. История, която е съпроводена с войни и сражения за запазване на българската държава и осъществяване на българските национални идеали. България влезе в Първата световна война не по политически или идеологически причини. България влезе в тази война, за да осъществи националния идеал, завещан със Санстефанския договор, а именно – всички български земи да бъдат обединени в една държава и всички българи да живеят свободни под своята власт.

Това каза министърът на отбраната Красимир Каракачанов по време на тържествения ритуал пред паметника на Девета пехотна Плевенска дивизия в Плевен, с който бяха почетени 102 години от Дойранската епопея.

В резултат на политиката на великите сили след Освобождението на България и след Балканските войни българската общност бе разпокъсана. Българите в Македония, в Тракия и в Добруджа бяха поставени под чужда власт – общо над 2 млн. души. Именно затова България влезе в Първата световна война – за освобождението на тези два милиона българи и за осъществяването на един голям национален идеал, подчерта министър Каракачанов.

Той припомни героизма на воините от Девета плевенска дивизия:

Те  бяха участвали в Сръбско-българската, Балканската война, но именно на позициите при Дойран се окичиха със слава, но дадоха и хиляди жертви, чиито кости все още се намират по бойните полета на Македония и Гърция. Тези хора заслужаваха своя паметник. Тези хора заслужават да бъдат помнени. Тези хора заслужават цветя и преклонение. Тези хора заслужават уважението на цялото българско общество.

Честването на 102 години от Дойранската епопея пред паметника на Девета плевенска дивизия в Плевен е първото след неговото откриване през 2019 г. Министър Каракачанов изрази надежда, че то ще се превърне в традиция. Заедно с него пред паметта на героите се поклониха началникът на отбраната адмирал Емил Ефтимов, бригаден генерал Юлиян Радойски – началник на ВВВУ „Г. Бенковски“, представители на местната власт и много граждани.

коментара

Continue Reading
loading...

Facebook

КАЛЕНДАР

септември 2020
П В С Ч П С Н
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
282930  

ПОПУЛЯРНИ