Съдът отказа да върне на работа ексшефа на КАТ – Благоевград Д. Стоицов

Ексначалникът на КАТ – Благоевград ст. инспектор Данаил Стоицов загуби в Административен съд делото за уволнение. Припомняме, че той оспори заповедта на министъра на МВР Младен Маринов от 27 декември 2019 г., с която му бе наложено най-тежкото дисциплинарно наказание, след като спрямо него започна разследване за длъжностно престъпление.

Д. Стоицов беше арестуван на 22 май 2018 г. в служебния си кабинет при акция на „Вътрешна сигурност“ и Национална следствена служба. „Предметът на разследването е престъпления по служба и корупционни престъпления на шефа на КАТ – Благоевград. Делото е образувано по сигнал на „Вътрешна сигурност“, обяви след акцията директорът на Национална следствена служба Борислав Сарафов.

Данаил Стоицов беше арестуван, а впоследствие съдът му наложи мярка „задържане под стража“, след като му бяха повдигнати три обвинения. Първото – за незаконно притежаване на оръжие и патрони, второто – за подкуп, за това, че е изискал и приел от различни лица 5300 лева, както и вещи и услуги с имуществен характер, изразяващи се в предварително запазване на комбинация от цифри за регистрационни табели, като е получил облага от определени лица. Третото беше за престъпление по служба – за това, че на 4 май 2018 г. си превишил правата, като осигурил конвой на тежкотоварен камион на строителна фирма да стигне от Дамяница до село Бело поле, без за това да е уведомено Областно пътно управление, като по този начин е спестено плащането на пътна такса.

Прокуратурата повдигна обвинения и на благоевградчаните Бойко Шарков и експолицая Никола Доганджийски за това, че помагали на шефа на КАТ за уреждане на табелите с желани номера, като на тях им бяха наложени парични гаранции, респективно по 7000 и 6000 лв./струма/

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене