На сцените на „Пирин пее“ ще пеят и танцуват над 2200 участници от областта и 250 изпълнители – гости на събора

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 2 и 3 август на петте сцени на XIV Събор на народното творчество „Пирин пее” ще пеят и танцуват над 2200 участници от областта и 250 изпълнители – гости на събора от Македония и Унгария, от градовете Силистра, Враца, Шумен, Разград. Съборът се провежда под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев.
В това издание на събора „Пирин пее“ се организират два концерта на централната сцена. Във вечерния концерт на 2 август от 20.30 часа ще вземат участие Неврокопски ансамбъл за народни песни и танци „Яне Сандански“ гр. Гоце Делчев, Фолклорен ансамбъл „Пирин“ гр. Благоевград, групи и изпълнители от общините Банско, Разлог, Симитли, Сандански, Петрич, Сатовча, Белица и Хаджидимово. На 3 август от 12.30 часа ще се проведе заключителният концерт с участието на гостите на събора и изпълнители от общината домакин – Разлог, с което ще се закрие ХІV издание на Събора на народното творчество „Пирин пее“.
На „Пирин пее” се срещат минало, настояще и бъдеще, за да се съхрани и популяризира народното творчество на Пиринския край. Десетилетия наред „Пирин пее“ е сцена за творческа изява на изпълнителите на народно творчество от 14-те общини на област Благоевград.

IMG_2422

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене