Футболист от Сатовча със счупен крак след зверско влизане в Гърция, предупреждава: Не играйте с „Акритас“, опасно е за здравето

IMG_0002

Бившият футболист на „Пирин“ (Гоце Делчев), „Мес­та“ (Хаджидимово) и „Бан­ско“ Бисер Влайков постра­да тежко по време на прия­телска среща в Гърция. Той се появи с екипа на „Родо­пи“ (Сатовча) при визитата на „Акритас“ (Като Неврокопи), в която домакините по­ведоха с 2:0 до почивката, а след това българите сигнаха до крайното 2:2. Единия от головете вкара Б. Влайков. Инцидентът стана в 70-та мин., когато противников иг­рач му влезе отзад касапски в опорния крак. Той веднага бе изнесен от терена и му бе оказана първа помощ в Гър­ция. Направените по-късно обстойни изследвания и прегледи показаха, че кракът му е счупен и ще трябва да бъде обездвижен 45 дни, след което предстои рехабилитация.

Б. Влайков не скри възму­щението си от поведението на противников състезател, нямащо нищо общо с феър- плея. Въпросният футболист разголил’душата си и обявил, че Бисер Влайков напълно заслужено е бил контузен. „Бях потресен от думите, кои­то чух. Не си спомням името на този футболист, но прево­дачът ми преведе, че просто трябвало да ме ритнат, защо­то на няколко пъти съм нанизвал със самостоятелни пробиви техни футболисти и това ги обидило и ядосало. Доколкото имам някаква об­ща култура, преводачът не преведе всичко, защото ми се струва, че спести някои неособено приятни думи по мой адрес, но както и да е. Бях потресен и не знаех как­во да кажа. Явно много съм ги ядосал, защото влизането беше зверско. В 70-та мин. преминах няколко играчи и когато се готвех да стрелям, почувствах страхотна болка след зверско влизане на про­тивников състезател. Негова­та атака срещу мен бе пове­че от целенасочена, след ка­то той не се стремеше да из­бие топката, а атакуваше опорния ми крак. Сигурно доста време се е събирала та­зи злоба, защото на няколко пъти направих подобни про­биви, но явно съм бил пожа­лен. Такъв футболист трябва да бъде лишаван от право да играе доживот.

Искам обаче да благодаря на хората от ръководството им, които реагираха своевре­менно и с тяхна помощ бях откаран на мига в болница, но те трябва да вземат мер­ки срещу поведението на иг­рачите си, които явно нямат нищо общо с цивилизованос­тта.

Разбрах, че „Места“ и „Пи­рин“ (ГД) ще играят с „Акри­тас“, и бързам да ги предуп­редя своевременно: Момче­та, не отивайте да играете там, защото някой може и на вас да се обиди и тогава зле ви се пише. Там да се играе футбол е опасно за здраве­то. Не отивайте поне докато не отменят финтовете във футбола“, коментира Бисер Влайков, огорчен от случило­то се.

Вестник „Струма“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене