Нинова: БСП внася вот на недоверие до края на юли

Това ще бъде пети вот на недоверие, който инициира левицата срещу кабинета „Борисов 3” и втори на тема, свързана с корупцията

До края на юли БСП ще внесе поредния вот на недоверие срещу кабинета „Борисов -3“ на тема корупция. Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова, която поднесе венци в къщата-музей на Димитър Благоев в Банкя.

Това ще бъде пети вот на недоверие, който инициира левицата срещу кабинета „Борисов 3” и втори на тема, свързана с корупцията. Останалите опити за сваляне на правителството опозицията мотивира с провалите му с сферите на опазването на околната среда, здравеопазването и сигурността.

До тук се стигна след като вчера червеният пленум отхвърли идеята на Нинова да се организира всенародна подписка за сваляне на правителството на Бойко Борисов. Тя получи подкрепа на 44 души, 28 бяха против и 33-ма се въздържаха. Като алтернатива на подписката бе решено да се върви към нов вот на недоверие.

БСП отбелязва днес 164 години от рождението на основателя на организираното социалистическо движение в България Димитър Благоев. Той е роден в село Загоричане, Егейска Македония. През 1891 г. основава първата социалдемократическа партия на Балканите, която след Първата световна война се преименува в комунистическа, предава БГНЕС.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене