Председателят на ОбС-Благоевград А. Тодоров с важна новина! Обявяват конкурси за шефските места на всички общински дружества

Конкурси ще се проведат за шефските места на всички общински дружества, това заяви на пресконференция председателят на ОбС-Благоевград Андон Тодоров.

Отчетите за работата на общинските фирми за 2019 година ще се обсъждат на предстоящата извънредна сесия в петък заедно с искане на кмета за отчисляване на дивидент за общината от печалбите им, за което има решение на ОбС.

Кметът вече е изискал този дивидент да се преведе на общината преди ОбС да го реши и е любопитно какво ще се случи, ако не го гласуваме, каза Тодоров.

Принципалът на общинските дружества е ОбС затова председателският съвет стартира срещи с управителите им и процедура за промяна на общинската наредба, с която за позициите ще се обявят конкурси.

Като защитят бизнеспрограма за развитието ще може да ги контролираме по-ефикасно, каза още ОбС шефът.

Той съобщи, че местният парламент стартира срещи с гражданите по квартали и села, които бяха осуетени заради коронавируса. Първата е насрочена на 23 юни от 18.00 часа в село Изгрев.

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене