Млад учител от Разлог отличена с грамота в национален литературен конкурс

Младият учител по английски език в СУ „ Братя Каназиреви“ в Разлог – Жанета Тумбева, бе отличена с почетна грамота за участието си в Национален литературен конкурс „Защо съм учител“ на Издателска група „Просвета“.

Есето на г- жа Тумбева е със заглавие „ Мечта по формата в дни на размишления“. В него амбициозният преподавател споделя дълбоките си чувства, с които е пропита работата й с децата всеки ден, изтъква безспирния устрем за знания във всяка класна стая и удовлетвореността да мечтаеш и градиш бъдещето с тези, на които то принадлежи, защото децата са нашият подпис в историята.

Ето и част от есето на г – жа Тумбева:

„Учителят е обаятелен творец в пространството и времето, чиито творби имат външна форма и вътрешен смисъл. Той, учителят, с четка в ръка се стреми да разкрие нежното благоухание на ученика и да скрие твореца. Геният му винаги надживява посредствеността, а голямата му прелест е възможността да чуе как бие сърцето на бъдещето, което е мерило за безсмъртие. И нека да обичаме учителя, защото само той може да постави сърцето си под микроскопа на времето, да изтрие дъжда, за да се усмихне слънчево и даде топлина, достатъчна за цял един живот, защото ,, всеки помни по един учител из стръмното подал му ръка“.

ilindenpres

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене