ИЗВЪНРЕДНО! Говорителката на главния прокурор Сийка Милева с горещи подробности за спецакцията в Старозагорско и откритите оръжия (ОБНОВЕНА)

Мащабна акция на прокуратурата и ГДБОП се проведе в старозагорските села Голямо Дряново и Долно Сахране. Както медията ни съобщи, акцията се проведе рано тази сутрин под ръководството на спецпрокуратурата.

При акцията за момента е задържан един мъж в село Голямо Дряново, като претърсвания имаше и в село Долно Сахране. В дома на задържания по информация на ПИК, са били открити боеприпаси и бяло прахообразно вещество. Смята се, че акцията е заради наркотрафик и разпространението на нелегално оръжие.

„Информацията е изключително оскъдна. Днес бяха извършени действия в села от община Павел баня, както и в градовете Габрово, Велико Търново и Казанлък.

Групата е действала от 2018 г., става въпрос за организирана престъпна група. Задържани за 24 часа са 14 лица, като предстои да се прецени на кои от тях да бъдат повдигнати обвинения. Извършени са претърсвания в 16 жилища. На един от адресите с намерени 43 броя банкноти с номинал 100 евро, които са фалшиви“, каза милева.

Намерени са и амфетамини, метаамфетамини, стъкленици и други съдове, които са служили за производство на наркотични вещества, допълни тя. Освен това, групата е разполагала с радиостанции, както и тапи за заглушаване.

pik.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене