Минералният плаж в разложкото село Баня ще отвори врати и това лято, но с по-високи такси вход

Минералният плаж в разложкото село Баня ще отвори врати и това лято. Вече стартира освежителен ремонт на басейна и подготовка на тревните площи за новия сезон /на снимката/. След приключването му се очаква плажът да отвори врати при увеличени входни такси – 4 лева за възрастни и 2 лева за ученици и студенти. Досега те бяха съответно 3 лева и 1 лев. Децата до 7- годишна възраст ще продължат да  ползват басейна безплатно, не се предвижда и промяна в цената на шезлонга, която си остава 2 лева.

Новите такси все още не са гласувани от Общинския съвет в Разлог и респективно не са влезли в сила. Ако освежителните дейности приключат, преди те да бъдат гласувани, плажът ще отвори врати при старите цени. Очаква се увеличението да допринесе за самоиздръжката на обекта и да не се налага дофинансиране от страна на община Разлог.

На този етап не се знае дали тази година ще бъде организирано и традиционното плувно лято за децата от 1-ви до 4-ти клас. Въпросът тепърва ще се обсъжда с учители и родители.

Преди месец работата на общинския плаж за това лято беше под въпрос заради отчетените загуби за около 7 хил. лева  от предходната година, чиито размер вероятно щеше да се увеличи през тази заради наложените нови изисквания за работа на тези обекти, свързани с епидемията от коронавирус.

ЯНА ЙОРДАНОВА

struma.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене