Халфът на „Пирин” (ГД) Мартин Газиев ниже тютюн удома в Абланица, скача обратно на терена за Нова година

Мартин Газиев

Елитният полузащитник на „Пирин” (ГД) Мартин Газиев активно участва тази година в низането на тютюн, докато се възстановява след операция на коляно. Той отделя по няколко часа от почивния си режим, за да помага на семейството си.

„Всеки човек е длъжен да помага на семейството си, няма срамна работа и най-важното е да не забравя корените си”, отговаря спортистът.

Полузащитникът на „Пирин” (ГД) Мартин Газиев ще отсъства от терените поне до Нова година, след като претърпя операция на лявото коляно. Той бе един от най-добрите футболисти в Гоце Делчев за 2012 година. Със силния си характер и стриктно спазване на предписаното му лечение, Мартин се пребори с рядката болест идиопатична апластична анемия, увреждаща костния мозък. Заради заболяването той беше вън от терена една година. Много от мачовете си пиринци и феновете посветиха на Марто, за да му вдъхнат кураж и сили, както и да му помогнат финансово в нелеката борба с коварната болест. В крайна сметка той успя, а завръщането му на терена бе изключителен фурор.

През май тази година, след преглед в болница „Света София” в столицата, се оказа, че Газиев е с увредени кръстни връзки и хирургическата интервенция е единствената възможност за бързото му завръщане в игра през новия сезон. Това обаче ще стане факт след няколкомесечна почивка.

Снимката: Мартин Газиев

Вестник „Вяра“

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене