И шарената чешма вече е готова в двора на новостроящият параклис св. „Архангел Михаил“ над гърменското село Дъбница

Усилена работа кипи през почивните и не почивните дни понякога на доброволческият обект, на групата ентусиасти от гърменското село Дъбница, които подхванаха строежа на новия параклис св. „Архангел Михайл“, на чисто доброволчески начала.

След прокараните само за две седмици, ток, интернет и вода от 2 километра, вече в двора на новостроящият параклис се кипри и готовата и красива шарената чешма, от която жажда ще утоляват строителите, а след приключване на цялостното строителството и миряните, които ще посещават новата християнска обител.  Много труд, майсторство и любов вложиха перфектните майстори в изграждането на чешмата, която е със своеобразен красив дизайн. Обекта се строи изцяло на доброволни начала и от дарения, които постъпват по сметката на групата. И 20 лева дарени от сърце са ни в голяма помощ, коментират сърцатите строители, които бързат до есента да построят новият параклис.

Както писа Топ Преса, първата копка на новостроящият параклис в красивата местност над гърменското село Дъбница, направи преди няколко седмици  Негово Високо Преосвещенство Неврокопския митрополит Серафим, който благослови идеята, труда и вярата на групата мъже доброволци от Дъбница.

За първата копка и благословията на митрополит Серафим се събраха инициаторите на прекрасната и богоугодна идея и хора от селото, които приветстваха начинанието на групата мъже от Дъбница.

Новият параклис свети  „Архангел Михаил“ ще бъде готов до есента, когато хората от Дъбница и региона ще отпразнуват първият му храмов празник.

Иначе както сами се наричат инициаторите на идеята „групата е мощна“ и най-важното е, че всички са изпълнени с желание и вяра в доброто.

Герои и главни действащи лица, които ще останат в историята на село Дъбница са: Андон Костов, Симеон Чеков, Ангел Шоколарев, Ангел Шикеров, Влади Малаков, Сашко Черганов, Иван Шикеров, Ангел Дапев, Запрю Малаков, Петко Хаджидиманов, Димитър Сириджанов, Динко Харисков и още много млади и не чак толкова млади хора от Дъбница, които са се заели на чисто доброволни начала да изградят още една християнска светиня в региона.

Строителството се осъществява на площ от около два и половина декара. Имота е вакъвски – църковна собственост и на него освен красивия параклис с вътрешна разгъната площ от около 40 кв. м. доброволците ще построят до готовата вече шешма и беседки за отдих.

До есента красивата местност над село Дъбница, която също носи името на светията Архангел Михаил ще се превърне в невероятен оазис на вярата съчетан с красивата природа.

Архангел Михаил е защитник на всички православни християни от видимите и невидимите врагове и зли духове.

Свети Архангел Михаил е крепка помощ за православните християни. Към него се обръщат с молитви за изцеление, на него също се молят при влизане в нов дом и при освещаване на дома, също и при природни и стихийни бедствия. В Православието той също се счита за покровител на военните, строителите и строителството.

 

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене