Впрягат камери и полиция срещу набези на пишман спортисти на стадиона в Гоце Делчев

Нови вандалски прояви на стадиона в Гоце Делчев накараха управата на ФК “Пирин” /ГД/ да се обърне към медиите. Председателят на Управителния съвет на неврокопчани Димитър Куршумов се закани, че нарушителите ще трябва да се сблъскат с полицията. “Преди няколко дни апелирахме като нормални и културни хора към останалите граждани да не рушат общинско имущество, но явно някои изобщо не го разбират.

Трябва да се обърнем към органите на реда, защото базата на стадиона бе атакувана. Отново мрежата бе скъсана, отново бяха отваряни дупки в оградата и се рушеше имуществото, което е на всички нас, които живеем в община Гоце Делчев, поддържа се с нашите данъци. Преди няколко дни говорих, че по време на карантината хора влизаха на стадиона, за да си правят джогинг или да се раздвижат, и дори налитаха на бой на работещите на базата в нарушение не само на здравните изисквания, наложени от държавата, а и на всички морални ценности.

Голямо бе удивлението ни, когато видяхме поредната атака и разкъсаната мрежа на една от вратите на стадиона – за вход на дежурните автомобили. Има хора, възприемащи всичко това като бащиния. Лошото е, че някои от тези нарушители са свързани по някакъв начин с отбора през годините. Те трябва да дават пример как се пази и никой не очаква от тях да посегнат на стадиона, но уви. Правят се всевъзможни неща, за да се влезе. Хей така, напук на тези, които просто са ги помолили да не го правят, за да се запази базата и да не се повреди затревяването, което се нуждае от укрепване.

Иначе се говори за клубен бюджет. Но как да има като се поврежда базата, а след това се ремонтира, което струва пари, а те излизат от бюджета ни. Сега се наложи да правим отново ремонт, но с подръчни средства, за да не се влагат пари, които ще се окажат излишни, след като много скоро след това някой пак ще руши. Ще руши, за да може да влезе на стадиона, тъй като има нужда да спортува.

И точно там и точно по това време, без да имат значение културната молба и различни мерки, наложени от държавата, за да се опази здравето. Не се замислят, защото има места, през които прескачат оградата, криещи опасност за живота, но е по-важно да покажат, че няма кой да ги спре. На тези хора ще кажа, че вече при нарушения ще бъде викана полиция, ще бъдат официализирани записи от камерите на стадиона и да се помогне за разпознаването им. Ще бъде направен график, според който може да се посещава стадионът от всички граждани спокойно, без да се правят десанти. Дано повече не се късат мрежи и чупят заварки. Нека се обединим да градим, а не да рушим”, коментира Д. Куршумов.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене