Без категория

НОВА МЕСТА: Каузата на група деца възхити жителите на Гоце Делчев

ДЕЦА

Вижте тези деца! Не заварваме Наталия, Радостина, Александра, Любомир, Николай и двамата Кристиановци в безгрижна игра, както подобава на тяхната възраст. Намираме ги потънали в своята работа да правят нещо за някой друг. Това, което ги събира и сплотява е тяхната обща кауза – да сторят колкото се може повече добрини на едно болно от херния бездомно котенце със счупено краче. Повечето от нас биха го подминали с погнуса и оставили да умре в агония, без да му дадат шанс да живее. Това малко коте не се е родило със счупени крачета. Навярно друг някой човек е сторил това без жал и страдание.

„Купихме му легълце, топки, играчки и храна…”

От няколко дни седемте деца плетат и продават гривни, за направата на които използват тънки силиконови ластици и цялото си въображение. Оказа се, че това е много разпространено занимание сред учениците в началните класове и украшение подходящо за всички, които искат да са в крак с времето.

Александра, чия беше идеята за това, което правите?

– Тя беше на всички, защото ние много искаме да помогнем на това котенце, защото и то е живо същество като всички нас.

– Трудно ли се плетат гривните?

– Не, лесно става!

Колко време ви отнема да оплетете една?

– 15-20 минутки.

По колко ги продавате?

– По 50 стотинки!

Колко лева досега сте спечелили?

– Някъде към 30 лева. Не знам, не сме ги броили. Това нас не ни интересува, важното е да му помогнем!

Другата мисъл на малките добротворци е да съберат средства, с които да помогнат на своя съученичка, която е болна. От улица „Бяло море“, където се намира пъстрата сергия чрез своята детска жизнерадост, те продължават да заразяват всички ни с оптимизъм и вяра, че доброто все пак съществува./Тв Запад/

гривни

коте

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене