Човек на новака в Първа лига ЦСКА 1948 стана шеф в „Пирин”

Маркетинговият отдел на клуба беше поверен на бившия елитен съдия Таско Тасков, който изпълняваше същите функции в лагера на авиаторите, както наричат съименниците ултрасите на ЦСКА-София. Пръв „разкри” трансфера собственикът на „цифрите” Цветомир Найденов, който в емоционален пост в социалните мрежи пожела успех на досегашния си подчинен в новото предизвикателство.

„Благодарни сме на Тасоти, че бе част от нашия проект, който направи нещо уникално за България – да се изкачи за 4 г. от „А” окръжна лига до групата на майсторите без нито един хванат рефер, без нито един уреден мач, без нито един хванат отбор и без нито един пробит футболист”, написа хазартният бос.

„Тасков ще се грижи за популяризирането на марката ФК „Пирин” с важната цел тя да застане редом до топотборите на Балканския полуостров”, поясниха от клуба и му възложиха първата задача – да представи новото-старо попълнение Франческо Руберто. Швейцарският страж, който дойде малко преди прекъсването на първенството, преподписа договор за 1 г. с опция за удължаване с още една от идната зима.

Т. Тасков спря със съдийството едва на 35 г. заради контузия в коляното. Някои от мачовете на грандовете, свирени от него, бяха съпроводени със скандали и обвинения за наколенки към силните на деня. „Шуробаджанащината в съдийската гилдия е втората причина, заради която напускам”, изригна в отговор той тогава.

Широко коментирана бе и връзката му с русокосата лъвица в колегията Християна Гутева.

Междувременно двама футболисти на столичния „Септември” минаха инкогнито медицински прегледи в частната болница ПУЛС в Благоевград. Източници от лечебното заведение довериха, че те са пристигнали с препоръка от „Пирин” за установяване на здравния им статус, което е задължителна процедура преди подписване на контракти. Набелязан за селекцията на орлетата е атакуващият тандем Преслав Йорданов-Спас Георгиев. За тарана това ще бъде втори период на стадион „Христо Ботев”, първият ще се запомни с продължителния престой в лазарета. В настоящата кампания обаче голаджията е неудържим за противниковите вратари и има на сметката си 13 попадения, което го нарежда в топ 3 на най-добрите стрелци във втория ешелон след петричанина Андон Гущеров /ЦСКА 1948/ с 26 и Атанас Илиев /Монтана/ с 14. Действащият от втора позиция С. Георгиев изкара преди време два сезона в Шотландия в съставите на „Ливингстън” и „Албиън Роувърс”, а у нас е играл за „Дунав”, „Ботев” /Вр/ и „Добруджа”.

СТОЙЧО СТОИЦОВ

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене