Горещо! Административен съд размаза мераците на Румен Томов да остане кмет на Благоевград!

Румен Томов губи за пореден път кметския пост!

Топ Преда днес знаеше, какво предстои за това пусна апел към сивия кардинал и кукловод на Томов, Коцето Паскалев да го смени или да излезе той лично. Не само да плаши!

С решение от 21.05.2020 г. Административен съд – Благоевград отхвърли жалбата на Румен Томов срещу Решение № 304-МИ/28.04.2020 г. на Общинска избирателна комисия – Благоевград за предсрочно прекратяване на пълномощията му на кмет на община Благоевград.

За да постанови решението съдът взе предвид, че повторното произнасяне на ОИК – Благоевград с решението от 28.04.2020 г. е в изпълнение на задължението ѝ да упражни предоставените й от закона правомощия по чл. 42, ал. 3 ЗМСМА, възложено ѝ с влязлото в сила решение по административно дело №1343/2019 г. на Административен съд – Благоевград с указания по тълкуването прилагането на закона. Решението на ОИК – Благоевград от 28.04.2020 г. е постановено съобразно задължителните указания по прилагането на материалния закон за предсрочно прекратяване на кметски пълномощия, чиято задължителност може да бъде отречена единствено при обявяване на приложимия закон за противоконституционен.

БЛАГОЕВГРАД, ГОТВЕТЕ  СЕ ИЗБОРИ !!!

Очаквайте подробности.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене