Най високата заплата  за кмета на най- голямото село Брезница , кметските наместници  на Делчево, Добротино и Попови ливади за 4 часов работен ден по 330 лева

Общинските съветници от ОБС Гоце Делчев на предстоящата в края на май  сесия  ще гласуват  предложенията за възнагражденията на кметовете и кметските наместници на населените  места в община Гоце Делчев .

 Предложението  е на кмета на община Гоце Делчев ,Владимир Москов  на основание чл. 21. Ал. 1,т.5 от Закона за местното самоуправление и местната  администрация ,чл. 5,ал.16,от ПМС № 67/2010 г- на Министерски съвет за заплатите в бюджетните организации и последващите го изменения и допълнения . Предложението относно трудовите възнаграждения на кметовете и кметските наместници е считано от 01.01. 2020г

 Така с най високата заплата от 1190 лева   ще е кмета на най голямото село в общината  Брезница .

Кмета на село Мосомище  ще е с месечно възнаграждение от 1045 лева.

С по 990 лева месечни заплати са кметовете на селата Корница и Лъжница , а месечното възнаграждение  на кметовете на селата Борово и Буково  ще е в размер на 935 лева .

С 860 лева заплата ще е от 01.01.2020 година  кмета на село Господинци .

Тримата кметски наместници на селата Делчево, Добротино и Попови  ливади за  4 часов работен ден ще получават по 330 лева месечни възнаграждения .

 На предстоящата сесия ще бъде определено и месечното  възнаграждение на заместник председателя на ОБС  което според предложението на председателя Димитър Балтаджиев е в размер на 70% от възнаграждението на председателя на ОБС ,за намалено работно време 50% от продължителността на нормален работен ден и сумарно отчитане на работното време в рамките на месеца ,считано от 01.01. 2020 година.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене