В Благоевград се задават нови безобразия – застрояването на паркови зони, а кметът е като „котката на Шрьодингер“

Предвижда ли се застрояване на зелените зони в Благоевград? Ще бъдат ли унищожени парковете Ловен дом и Бачиново? Защо местната власт мълчи по тези важни теми? Тези въпроси обикалят общественото пространство в областния център през последните дни. Все повече хора поставят в социалните мрежи открито притесненията си, че кметът Румен Томов ще разреши застрояване на „белите дробове“ в града. Бившият общински съветник в Благоевград – Илко Стояновсъщо изрази притеснение по тови въпрос. Ето какво публикува той в своя профил във фейсбук:

Най-удобното време да се извърши някое безобразие е времето на безвремие. В момента в Благоевград има безвремие по две направления. Националното е обявената пандемия. Местното е, че кметът е като “котката на Шрьодингер” – ту го има, ту го няма, макар че него и когато го има, все едно го няма.

В тази ситуация се задават и две безобразия, като и двете са свързани със застрояване на паркови зони. Едното място е кортовете на Бачиново, а другото е детска площадка на Ловния дом.

Аз лично не приемам построяването на предимно жилищни площи за сериозно инвестиционно намерение. Още повече в паркови зони, които следва да бъдат развивани в обществена полза за хората. Ако не последва обществена реакция по отношение на тези действия, ще се осакатят не само парковите зони, а и възможността за цялостно развитие на общината.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене