Облачно време, дъжд и гръмотевици на места! Какво време ни очаква в следващите дни?

На 19 май облачността над страната ще се задържи средна и висока, по-съществени разкъсвания ще има над Южна България.

Около и след обяд, на места главно над планинските и северозападните райони, ще се развие и купесто-дъждовна облачност и ще превали и прегърми.

Максимални температури между 25 и 30°, по-ниски по Черноморието.

Над Черноморието облачността ще е по-често значителна, но валежи са малко вероятни. Ще духа до умерен юг-югоизточен вятър. Максимални температури между 17 и 21°. Температурата на морската вода е 14-16°. Вълнението на морето ще е 2 бала.

Над планините облачността ще е значителна – средна и висока. На места главно в следобедните часове краткотрайно ще превали. Ще духа слаб до умерен вятър от южната четвърт. Максимална температура на 1200 метра – около 23°, на 2000 метра – около 15°.

През следващите два дни ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, в сряда главно над северната и западната част от страната, а в четвъртък и над останалите райони. Ще има краткотрайни валежи, придружени с гръмотевици.

Временно интензивни и значителни по количество ще са през първия ден на места в Северозападна, а през втория – в Централна България. Вятърът ще е слаб до умерен предимно от изток. В сряда все още ще е сравнително топло, максималните температури в по-голямата част от страната ще са между 25 и 30°, а в четвъртък ще са с 4-5° по-ниски.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене