Видео: Летният фестивал „Еньовден“ с международен авторитет


IMG_5563

Летният фестивал „Еньовден“ в гоцеделчевското село Делчево е добра европейска практика за намаляване на негативното въздействие на събития, провеждани на открито.

Това бе отчетено на последната работна среща от реализацията на проекта „Мрежа за нулево въздействие на събития на открито – ЗЕН“. Партньор в многонационалния проект, в който участват 10 европейски страни, е Бизнес инкубатор Гоце Делчев. Фокусът на дейностите по проекта от българска страна бе насочен основно върху провеждането на „Летен фестивал – Еньовден“ в с. Делчево.

Проектът ЗЕН включва партньорство от университети, общини, регионални власти, бизнес инкубатори, агенции за развитие от Гърция, Холандия, Румъния, България, Италия, Испания, Литва, Латвия и Великобритания.

Основната цел на проекта е да проучи и намери подход за управление на културното наследство и исторически центрове при събития на открито, за да намали негативното им въздействие  и да допринесе за общата европейска политика „нулево въздействие“ върху околната среда.

IMG_5553

IMG_5547

IMG_5542

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене