Галина от Благоевград : Предпочетох да се острижа отколкото да се самоубия!

Галина държи косата си, отрязана заради глада на децата й

Оправя ли се, аз ще помагам на нуждаещите се, казва Галина

Майка отряза публично косата си в знак на протест, че заради кризата няма с какво да нахрани децата си. Ужасяващата случка е от Благоевград и трогна хиляди, след като Галина Чучукова публикува видео, в което косата й пада с признанието, че децата й стоят гладни. Защото кризата с вируса я оставя без работа.
Стотици дарители начаса се отзовават на апела на изстрадалата жена и семейството й, което дори не може да си позволи да купи паста за зъби. Семейството вече има храна за няколко месеца и в това отношение Галина и децата й са спасени.

„Предпочетох да се острижа, отколкото да се самоубия, защото трябва да се грижа за децата. Нямаше паста да си измием зъбите, детето ходи с жълти зъби, то аз не че имам много зъби де“, казва Галина.

След като доброволци научават за болката на майката, осигуряват хранителни продукти. И лекарства, и паста за зъби.
„Детето вече няма да има оправдание да не си мие зъбите. Аз бях една от многото нуждаещи се, донесоха ми за три месеца сигурно храна, много съм благодарна, ще ви благославям, докато съм жива. Не мога да повярвам, че има такива хора! Дариха ни и маски, защото не можем да мръднем никъде. Имах маска, ушита от приятелка, но ми казаха, че не била както трябва.“, откровена е Галина.

А това й казали, когато жената отишла да умолява социалните за работа. „Аз работя, така да се каже, на повикване. Обличам се като Бъгс бъни, като бай Ганьо на морето, правя мартенички, които продавам. Помолих социалните да ми дадат каквото и да е работа – да мета, да оправям нещо, но сега нали не давали и да се излиза дори. Като мине всичко се надявам аз да изкарам и да помогна на другите хора! Едно момче ми купи и лекарства, предложиха ми да ми носят храна, но реших, тя да се даде на друг, който има нужда след като донесоха всичко това“, признава Галина.
Майката вече е уверена, че ще си стъпи на краката. „Мислех направо да се гръмна по едно време, но сега ще се справя. Надявам се докато свърши храната да мине карантината, да си работя, мен не ме е страх от работа, веднъж тръгна ли ще помогна и на други хора“, казва окрилената жена.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене