Обрат! Само двама от петчленното семейство от сатовчанско са с Ковид! Чакат се още резултати!

Първи два случая на коронавирус бяха установени в сатовчанското село Осина. Там са заразени снаха и свекърва, които живеят в една къща. По-младата жена е настанена за лечение в МБАЛ „Иван Скендеров” в Гоце Делчев, по-възрастната си е вкъщи, тъй като засега няма никаква симптоматика.

„Вчера стана ясно, че има заразени с COVID-19 в село Осина. На съпруга на жената, която е в болница, също е направен PCR тест, който е отрицателен. Мъжът обаче е поставен под карантина в дома си. Двамата имат три деца, които са семейни и живеят отделно от тях. На тях също са взети проби от представители на Регионалната здравна инспекция, чакат се резултатите”, каза днес кметът на община Сатовча – Арбен Мименов.

Той уточни, че все още не е ясно как точно коронавирус инфекцията е стигнала до село Осина. Кметовете и кметските наместници на населените места в общината и полицаи следят ежедневно за спазването на въведените забрани и ограничения заради разпространението на коронавирус. Не спира и дезинфекцирането в селата.

Проблем в община Сатовча са прибиращите се от Европа гурбетчии. Те се прибират от Испания, от Италия, от Германия. Всички се поставят под задължителна карантина. „Молбата ми към жителите на общината е да проявят разум и съвест, да ни съдействат, за да не допуснем разпространение на заразата тук. От името на всички хора благодаря от сърце на всички медици, които се борят с COVID-19 и за гарантиране здравето и живота на всички българи”, каза още кметът на Сатовча.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене