Окончателно: ЛиЛана остава на топло

Певицата Лиляна Деянова, известна с псевдонима ЛиЛана, остава в ареста, както и съдружникът й в IT фирма Мартин Димитров, а брат й Александър Деянов остава на свобода с променена мярка за неотклонение от 100 000 на 50 000 лв. Това реши Апелативният спецсъд, съобщиха оттам.

Съдът потвърди, че от събраните до момента доказателства по досъдебното производство на Специализираната прокуратура срещу тях може да се изведе обосновано предположение те да са извършили престъпленията, за които са обвинени. Налице е и опасност те да се укрият и да извършат друго престъпление. Определението на Апелативния специализиран наказателен съд е окончателно и не подлежи на обжалане.

То е подписано с особено мнение на съдия Даниела Росенова.

Деянова, заедно със съдружника й Мартин Димитров, брат й Александър и още двама души бяха задържани на 25 април т.г. Прокуратурата им повдигна обвинения за участие в организирана престъпна група и за злоупотреба с евросредства. Според обвинението, през IT компанията си любимата певица на хазартния бос Васил Божков и аверите й са вземали пари по няколко пъти за покупката на един и същ софтуер, като парите са превърнати през няколко кухи фирми.

 

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене