Кметът Владимир Москов пред Нова Места: Инвестираме в кадри за МБАЛ „Иван Скендеров“

Владимир Москов

В момента д-р Ангел Тонгов специализира педиатрия, д-р Емине Ролева акушерство и гинекология, и д-р Румяна Хаджиева ендокринология. В продължение на четири години тримата млади лекари ще получават от общинския бюджет месечна такса за обучението си, както и две минимални работни заплати. Условието е след като завършат да се върнат и да работят в Многопрофилна болница за активно лечение „Иван Скендеров“. Това са първите лекари, чието образование финансира община Гоце Делчев, въпреки че още преди години бе заявено желанието на администрацията за подобен вид отношение.

 Градоначалникът на Гоце Делчев – Владимир Москов пред Нова Места коментира темата :

Основната идея е кадровото обезпечаване и стабилизиране на болницата. Имайки предвид ненормална здравна реформа и ненормалната здравна система, ние търсим варианти да се спасяваме в рамките на региона. Търсят се различни възможности да привличаме млади хора – такава възможност предлагаме в момента, това предложение от три години го имаме, имаме и решение на Общински съвет, с което финансово обезпечаваме това наше подпомагане на болницата.

болница

За първа година имаме трима специалисти, които са кандидати. Отделно от това имаме решение на Общински съвет, с което лекари, които желаят да дойдат да работят в нашата болница ще бъдат битово и жилищно устроени за сметка на общината. Това е една допълнителна възможност – това се отнася и за млади специалисти и за по-възрастни, които имат съответните специалности, от които има необходимост нашата болница.

Целта е да се привлекат млади специалисти, тъй като голяма част от лекарите в Гоце Делчев са в предпенсионна възраст и ако няма желаещи да работят тук, след време хората от района ще останат без здравни грижи.

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене