Борисов за Радев: Това е вероломно нападение, не протегната ръка!

„Който е в еврозоната, ще има милиарди, не трябваше да се огъвам!“

Премиерът Бойко Борисов категорично отказа да коментира критиките на президента Румен Радев в кризата с пандемията. Той обаче призна, че е трябвало да продължим пътя към еврозоната.

Това е вероломно нападение, не е протегната ръка, категоричен беше той по повод репликите, че не сме били готови за кризата.

Той вчера даде ли ви една идея, попита премиерът и заяви, че нито иска да чува, нито да коментира казаното и въпроси по него. Не сте прави, когато някой напада и удря, да казвате „двама се бият“, подчерта Борисов.
Сравняват ме със Сингапур, с Германия, с най-подредените държави в света, ядоса се премиерът. По думите му милион пъти някой да повтори – масово тестуване, никоя държава няма тестове. Премиерът каза, че е възложил да се възобнови работата на Института по микробиология, за да си правим тестове у нас.

Той даде да се разбере, че няма да се отказваме от членство в еврозоната, защото държавите, които са там, ще разполагат с милиарди евро, а останалите ще теглят огромни заеми, но че затова е трябвало да продължим с действията.

Премиерът коментира, че дълг ще изтеглим, ако свършат парите от резерва. Тази криза е страховита. Не трябваше да се огъвам толкова, когато много уверено вървяхме към чакалнята, посочи той.

Движението на транспорта се подобри във времето на коронавируса, каза Борисов по повод транспортните коридори.

Той посети фирма за производство на маски и заяви, че на такива бизнеси се отваря възможност да работят, включително за чужбина.

По публикацията работи: Веселина Йорданова

dnes.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене