Мирослав Начев отново избран за председател на Окръжен съд – Кюстендил

съдебна палата Кюстендил

Досегашния председател на Окръжен съд – Кюстендил Мирослав Начев беше избран отново на ръководната длъжност след решение на Висшия съдебен съвет днес. Изборът е направен със 17 гласа „за”, 3 „против” и 3 „въздържал се”.

Справката за съдия Начев в ВСС показва, че той има над 18 години юридически стаж. Започва професионалната си кариера през 1996 г. като съдия в Районен съд – Кюстендил. През 2000 г. е преназначен на длъжност съдия в Окръжен съд – Кюстендил, а от 2009 г. е негов административен ръководител.

Пред колегите си в София, Начев е представил концепция за стратегическо управление, а именно по-бързо и качествено правосъдие; подобряване условията на труд и качеството на обслужване гражданите; спазване на строга финансова политика за разумно разходване на бюджетните средства.

Акцент е поставен върху повишаване на общественото доверие с утвърждаване на практиката за прием на граждани от ръководството на съда по всяко време от работния ден и за писмен отговор от председателя на съда по всеки един подаден сигнал след съответна проверка.

Само преди около две седмици ВСС отложи заседанието си, след като съдия Начев депозира болничен заради влошено здравословно състояние и невъзможност да се яви.

infomreja.bg

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене