Без категория

Националния печат

печат

“Труд”

София продава имоти на плажа

Спорни предложения, които предизвикаха протести и негодувание от страна на столичани, ще разгледа на последната си сесия преди ваканцията градският парламент на София. Опозицията в съвета отсега е в готовност за отпор на мнозинството на ГЕРБ. На заседанието ще бъдат обсъдени близо 100 доклада.

Петима депутати питат: Подслушват ли ме?

Петима депутати са поискали Бюрото за контрол на специалните разузнавателни средства (СРС) да провери дали са подслушвани незаконно, съобщи председателят на институцията Бойко Рашков.

“Стандарт”

Партии купуват имейли на кило

Партии купуват на кило имейлите на милиони българи, за да ги агитират. Интересът към личните електронни пощи расте с наближаването на вота на 5 октомври. Скача и броят на търговците на е-адреси. 25-годишният Галин Русев от Добрич предлага в нета 2,2 млн. имейла на български потребители срещу 200 лв. За 50 лева повече пакетът включва още 600 хиляди адреса.

Служебният кабинет почва с енергетика

Проблемите в енергетиката и еврофондовете. Това ще са първите задачи, с които ще се захване служебният кабинет. Приоритетите обяви президентът Росен Плевнелиев в Пловдив вчера. „Задачите на министрите няма да се изчерпят с това да подготвят предсрочните избори за Народно събрание“, подчерта държавният глава. От думите му стана ясно, че конкретните приоритети на временните министри ще станат ясни на 5 август – ден преди разпускането на парламента.

“Капитал Daily

ЕК за България: разочароваща липса на напредък и провали

Остри критики за липсата на напредък в борбата с корупцията и организираната престъпност и съдебната реформа са били отправени към българската държава в края на миналата седмица по време на заседанието на работната група по Механизма за сътрудничество и оценка в Брюксел.

“24 часа”

“Земеделското семейство” запазило 975 номера за проекти

Комисия от 19 души е проверила ръководството на фонд “Земеделие” от “земеделското семейство” Мирослав Николов и Виолета Александрова. Докладът от 180 стр. с нарушенията им ще бъде предаден на прокуратурата, съобщи земеделският министър Димитър Греков. Открито е, че в деловодството на ведомството е имало 975 броя заверени номера за проекти, но без описание и електронен архив.

“Сега”

Болница осъди здравната каса за 187 000 лв. забавени плащания

В момент, когато актуализацията на бюджета е под въпрос, Националната здравноосигурителна каса загуби дело за забавени плащания към изпълнители на медицинска помощ. Институцията е осъдена да изплати 187 000 лв. на Университетската болница „Св. Анна“ в София (Окръжна болница). Сумата, която касата трябва да плати, е по лихви за забавени плащания по договора със здравното заведение, съобщиха от Центъра за защита правата в здравеопазването.

Над 2.5 млн. гърци са с просрочени дългове

Над два милиона и половина гърци са с просрочени дългове, като общата сума на непогасяваните навреме задължения възлизат на 67.25 млрд. евро, съобщават местните медии. Според в. „Етнос“ неплатените дългове към държавата растат ежемесечно, при това с изключително бързи темпове.

“Монитор”

Автокъщите с промоция „градушка”

Очуканите от градушката преди две седмици коли се продават с по 1000 лева по-евтино в столичните автокъщи, показа проверка на „Монитор”. Това обаче се отнася само за автомобилите със сериозни повреди от ледените късове като счупени стъкла и подбит таван, който трудно се сменя или ремонтира. Намалението е само и за автомобилите до 10 хил. лева.

Сринаха 20 незаконни къщи, роми ги браниха с телата си

Роми от старозагорския квартал “Лозенец” браниха с телата си незаконните си постройки по време на събарянето, започнало вчера. По план акцията трябваше да започне в 7 часа, но багерите бяха посрещнати от жива верига. Близо 1000 полицаи и жандармеристи пристигнаха в махалата, за да подсигурят условия за работа на общинската техника. Служителите на реда бяха екипирани с каски, палки и щитове в случай че се стигне до ексцесии. Униформените бяха посрещнати с дъжд от камъни, а в отговор на това полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне събралите се роми.

E79 News

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене