Гаф на общинарите дискредитира голям политик в България!

Името на К. Паскалев лъсна в документацията на поръчка за 1 350 000 лв. по проект! Той ли е външният консултант?

Супер гаф допуснаха отново кметски чиновници в община Благоевград., с който дискре­дитираха бившия кмет на Бла­гоевград, бившият министър на регионалното развитие и нацио­нално известен български по­литик, номинираните за лидер на БСП. Името на КОСТАДИН ПАСКАЛЕВ лъсна в обществена поръчка, качена официално в Централизираната автоматизи­рана система: Електронни об­ществени поръчки.

Над прикачeни pdf файлове с техническата спецификация по проект „Интегриран градски транспорт“, за оборудване на спирки и автобуси с електрон­на система на управление, В ГОРНИЯ ЛЯВ ЪГЪЛ Е ВПИСАНО ИМЕТО НА КОСТАДИН ПАСКА­ЛЕВ. Поръчката е за 1 350 000 лева. Изниква въпросът, как­во е правил Паскалев по тази поръчка??? ВЪНШЕН КОНСУЛ­ТАНТ ЛИ Е? АКО Е ТАКА – КАК Е ИЗБРАН! КЪДЕ Е ОБЯВЕН? ?! КАКВО Е ПОЛУЧИЛ? В какво се изразява неговата работа по проекта?!. Изменил ли е техни­ческите спецификации по про­ектното предложение от време­то на екскмета Камбитов? Ако ги е ги е изменил, на кое осно­вание?

Ако не е изменил нищо по проекта, то какво прави името му в обществената поръчка, а пък ако го е направил от „добра душа “ ,защо са оставили името му над документацията ?!Това са въпроси, на които се надя­ваме екипът Томов да отговори спешно. Ако Костадин Паска­лев е ползван като външен консултант на договор, би тряб­вало по проекта да бъдат обя­вени и проведени пазарни кон­султации, а името на външния консултант и договора с него да бъдат официално публикува­ни в проектната документация. Под въ­просните документи фигури­ра, като изготвил докумен­тацията Н. Бочуков, но липсва подпис на лицето.

Никъде в обявле­нието не е посочено, че се полз­ва външ­на услуга, нито пък в докумен­тацията за поръчката е отбеля­зано, че има кон­султант! По проект „Ин­тегриран градски транспорт “ трябва­ше да се построи подлеза в квартал „Грамада „. Кметът Томов обаче спря стро­ителството на официално от­крития обект, наруши договорa с фирмата изпълнител, с мо­тив, че обектът е със сгрешена категория, което опорочавало поръчката. В този проект влиза и поръчката за оборудване на спирките и автобусите с елек­тронна система на управле­ние, където е и името на Паскалев.

Гафът е се­риозен, но и разкрива нещо, което се шушука в Бла­гоевград още по времето на предизборната кампания, а именно, че Томов е кандидатура на бившия бла­гоевградски кмет Паскалев. Трябва да признаем, че тези коментари помогнаха много за добрия предизборен имидж на Румен Томов, тъй като Паскалев е сред кметове­те, остави­ли трайни следи в област­ния цен­тър. Както мно­гократно сме писа­ли, Костадин Паскалев застана твърдо зад Румен Томов. Той го представи на Нинова, той стана на крака пред залата в деня на представя­нето му, бурно аплоди­райки речта на канди­дата за кмет..

Паскалев идваше в Благоевград много често преди Местните избори -2019, изумя­вайки всички с визи­тите си, които помнят, че години наред, след като напусна кмет­ския пост Костадин Паскалев, сякаш за­брави родния си град. До преди няколко месеца!!! . Заради То­мов той присъстваше често на обществени мероприятия и меро­приятия, свързани с кампанията му и не криеше, че стои плът­но зад кандидатура­та на подкрепения от БСП кандидат за кмет. После се загово­ри, че зад Томов, ос­вен Паскалев е и мощ­но лоби от червени позабравени фирми, които имат интереси към областния цен­тър и довършване на проект за застроява­не в м. Бачиново, кои­то екскметът Камбитов беше спрял. Разследването ни по темата продължава, очаквайте подробности.

Вестник “ Топ Преса „

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене