Бойка Минева от град Добринище

Бойка Минева:  Как така Държавен Фонд Земеделие дава субсидии на хора, без договорни отношения със собственици и арендатори?

IskamDumata

BoikaMineva

Името ми е Бойка Минева. Потърсих Топ Преса, за да разкажа за своя личен проблем, и за проблема на много мой съграждани от град Добринище. Сблъскахме се с беззаконие, корупция и мафия…
Търсих съдействието и на Земеделското министерство, обадих се във фонд земеделие и казах как стоят нещата с регистрираните земи и към кой да се обърнем за помощ, за да си вземем субсидиите. Защото има хора регистрирали нашите земи, без наше знание и одобрение. Земята в Добринище се регистрира без никакви договори и без съгласието на собствениците. От министерството ми отговориха, че Общините са длъжни да помогнат на собствениците на земите, като изпращат писмо до арендаторите и те ако не искат доброволно, принудително ги карат да си платят полагаемите суми на хората. През май месец имахме среша с Александър Мацурев – заместник кмет на Община Банско. Той обеща…
В интерес на истината обещанията бяха на 100% сигурни, че ще викат хората, че ще ги уведомяват. Обеща, че Община Банско ще окаже необходимото съдействие, но до ден днешен съдействие няма.

Тези земи как са регистрирани?
– Значи, тези земи са регистрирани било то като пасища, било като нива, зависи кой за какво иска да вземи тези субсидиите. Повечето са обявени като пасища. Взимат си на декар не знам колко си… Чувала съм, че са по 60 лева на декар. А глупавото е, че ти в качеството си на собственик не определяш цената… А те като са взели тези субсидии са си платили само за 2012 – 2013 г. И са платили само тези, който са честни и съвестни. Но има и такива случаи, че нагло те заплашват.

Целия материал четете в печатното издание на Топ Преса

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене