Столични рок банди гостуват на „Кюстендилско лято 2014”

рок

Столични банди ще гостуват на „Кюстендилско лято 2014”, съобщиха от общинския отдел „Култура и духовно развитие“.
Концертът е утре вечер с начален час 20.30 на часа на Арката на площад „Велбъжд“ в Кюстендил. В него ще участват младите изпълнители от рок групите Luminous и Bright Sight, които ще представят авторска музика.
Luminous е млада група от София, която залага на разнообразно рок звучене от хард рок до хеви метъл. Бандата намира своя оптимален състав през 2013 година и оттогава за момчетата следват многобройни музикални участия в различни клубове.
Благодарение на активната си концертна дейност, групата натрупва солиден опит и успява да добие популярност сред феновете на качествената рок музика. Следващата стъпка пред Luminous е запис на дебютен албум, който подготвят в момента и чрез който се надяват да затвърдят още повече своето място на българската рок сцена.
Bright Sight е вече добре познато име на родните фенове на пънк и хардкор стилистиката. Създадена през 2009-а година в София, групата разчита на ударен пънк-хардкор, изпълнен с много хорови вокали и социална насоченост в текстовете.
Всеки от групата пее, което допълнително допринася за вокалното разнообразие, което е гарнирано с енергична музика способна да развижи всеки.
За 5 години зад гърба си, бандата има два издадени албума и 4 видеоклипа. През 2014 година излиза вторият албум на Bright Sight, носещ името „Каквото сееш, ще жънеш”, като изданието ще бъде официално промотирано на фестивала в Кюстендил.
Групата има множество участия в цялата страна, включително две на Spirit of Burgas, както и всички големи събития за пънк и хардкор музика в България като Hardcore Xmass, Hate City, Wasted Fest, Punk City и East Noise Attack.

infomreja.bg

рок 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене