ЮЗУ отвори за граждани ултрамодерния си спортен комплекс

юзу

Многофункционалните спортни площадки на ЮЗУ „Н. Рилски“ вече могат да се ползват от всички любители на различните видове спорт. Ултрамодерното съоръжение включва 2 червени и 3 твърди тенис корта, сауна, 200 м лекоатлетическа писта, открит и закрит фитнес, по 2 игрища за футбол, баскетбол, плажен волейбол и по 1 за мини голф, петанг, скочища за дълъг и троен скок. Въпреки че модерната база ще бъде официално открита през есента със започването на учебната година, в момента е достъпна за всички граждани. “Комплексът доби съвременен вид. Чрез него ще подобрим качеството на учебния процес и ще осигурим добри условия за спорт на студентите. Той ще спомогне за развитието на високото спортното майсторство на състезателите ни.

Възнамеряваме да организираме различни спортни прояви и турнири, както и да бъдем в услуга на гражданите, които също ще могат да ползват базата”, сподели Димитър Ангелов, управител на спортния комплекс. Цената за един час игра на червените кортове е 6 лв. преди 17 ч. и 10 лв. след 17 ч. Феновете на тениса могат да играят и на изкуствено осветление срещу 14 лв. на час. За сравнение, наемът на кортовете на Бачиново и Ловния дом за 60 мин. е 10 лв., а на Покровник – 8. “Гледали сме цените ни да са като на останалите места, за да сме конкурентоспособни“, коментира Д. Ангелов.

3-те твърди тенис корта с уникална средно бърза настилка могат да се ползват срещу 6 лв. преди 17 ч. и 8 лв. след 17 ч. Начинаещите тенисисти могат безплатно да тренират и разучават удари на специално разчертаната стена. Външни лица имат възможност да играят на футболните игрища срещу 20 лв. без осветление и 30 лв. с осветление. Толкова струва и удоволствието от едночасовата игра на баскетбол и волейбол. Плажният футбол и волейбол са по 10 лв.

Фитнесите на открито и закрито, разполагащи с уреди за всички мускулни групи, включват самостоятелни занимания – 4 лв. за 60 мин. и 6 лв. с инструктор. Наемът за голф и петанг е 5 лв. Сауната за индивидуално посещение е 10 лв., а за групово – 6 лв. Предвидени са специални отстъпки за посещения с карти, както и за служители и студенти на ЮЗУ. Модерната база е с работно време от 7-22 ч., без почивен ден.

struma.bg

юзу 1

Започнете да пишете и натиснете Enter за търсене